середа, 07 червня 2017 13:33

Київські пляжі чиститимуть машини з Америки

Київські пляжі чиститимуть машини з Америки
У столиці відкрили 11 пляжів для купання. Фото: Podrobnosti.ua

У Києві відкрили 11 муніципальних пляжів. Три з них - "Дитячий", "Золотий" та "Пуща-Водиця" - отримали міжнародну позначку якості "Блакитний прапор".

Про це під час перевірки пляжів повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв і генеральний директор КП "Плесо" Денис Пікалов, пише УНІАН.

"Цього року паспорти готовності отримали 11 столичних пляжів. У Дніпровському районі вісім пляжів - "Молодіжний", "Венеція", "Передмістна Слобідка", "Золотий", "Дитячий", "Райдуга", "Тельбін", "Центральний". В Оболонському - "Вербний" і "Пуща-Водиця". В Деснянському - пляж "Чорторий", - розповів Пантелеєв.

У столиці підготували 17 зон відпочинку біля води без можливості купання. Ними стали "Довбичка", "Лісова", "Русанівська коса", "Березняки", "Веселка", "Верхня", "Наталка", "Редьчіна", "Била", "Троєщина", "Галерна", "Осокорки" , "Сонячна", "Святошин", "Блакитна", "Синьоозерна" і "Совська балка".

На київських пляжах працюватиме спецтехніка з Америки. Особливість її в тому, що вона може чистити не лише пісок, але й берег річки. Збирає недопалки, залишки їжі, скло. Чиститимуть пляжі тричі на тиждень.

"Насіння від українського соняшнику ніяка техніка не прибирає. Кожні кілька днів машина просіює пісок, вона його аерує. Це зменшує кількість бактерій у піску", - розповів у сюжеті ТРК "Україна" генеральний директор КП "Плесо" Денис Пікалов.

У зонах відпочинку облаштували медпункт, туалет і систему очищення стоків.

Стежитимуть за безпекою 120 рятувальників.

"Цього року ми отримали нові рятувальні тюби. Завдяки їм можна врятувати непритомну людину за 3 хвилини", - зазначив пляжний патрульний Євген Перепелиця.

Тих, хто смітитиме на пляжі, покарають штрафами.

"Це адміністративні штрафи - 1700-1800 гривень на людину. Виклики поліції з пляжів будуть пріоритетні" - зазначив заступник голови КМДА.

На модернізацію пляжів міська влада виділила майже 2 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві відкрили перший комерційний пляж

19 травня прес-служба КМДА анонсувала відкриття 11 пляжів для купання.

Зараз ви читаєте новину «Київські пляжі чиститимуть машини з Америки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути