субота, 19 березня 2022 19:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Київська адміністрація оновила дані про цивільні втрати від війни

Київська адміністрація оновила дані про цивільні втрати від війни
Відзвітували, що відбувається в столиці. Фото: Генштаб ЗСУ

Обстановка в Києві та області складна, але контрольована. Станом на 19 березня загинули 228 людей, з яких четверо - діти. 912 осіб поранені, 16 з них діти.

Уперше за дні війни столицю не обстріляли російські загарбники, повідомив голова Київської міської військово-цивільної адміністрації генерал Микола Жирнов.

"Це болюча статистика. Але ворог теж несе значні втрати. Особовий склад української армії переповнений бажанням знищувати ворога вдень, вночі, у повітрі та на морі. Київ продовжує жити. Повертаються до роботи підприємства малого та середнього бізнесу. У деяких спокійних районах столиці запрацювали кавʼярні. Продовжують функціонувати ринки та аптеки. Столиця забезпечена достатньою кількістю продовольчих товарів, медикаментів", - наголосив Жирнов.

Загалом з початку вторгнення РФ на територію України окупанти пошкодили 36 житлових будинків, п'ять приватних садиб, шість шкіл і чотири дитсадки. У 57 будинках пошкоджені фасади, балкони та вікна.

Активних наступальних дій ворога сьогодні не було.

"Ворожі війська здійснюють перегрупування та логістичне забезпечення своїх підрозділів, закріплюються на захоплених рубежах та готуються до відновлення наступальних дій. Основні зусилля окупантів спрямовані на оточення Києва. Завдяки героїзму українських бійців та стійкому командуванню сил оборони Київ утримує свої рубежі", - повідомив Жирнов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти деморалізовані, почастішали суїциди та самоскалічення - штаб ЗСУ

Київ готовий до оборони. На правому березі Дніпра ворога зупинили за 70 км від міста. Він може обстрілювати столицю лише ракетами. На лівому березі було невелике просування окупантів, але його ліквідували. Ворог зараз може лише завдавати ракетні удари. Робить це для залякування. Генштаб вже розробив заходи для мінімізування втрат серед цивільних. Війська забезпечили три коридори для транспортування товарів та ліків. У майбутньому коридори планують розширити.

Зараз ви читаєте новину «Київська адміністрація оновила дані про цивільні втрати від війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути