Ексклюзиви
пʼятниця, 18 березня 2022 14:23

Київ готовий до оборони, ворога зупинили за 70 км - Сухопутні війська

Київ готовий до оборони, ворога зупинили за 70 км - Сухопутні війська
Грузевич повідомив, що навколо Києва побудували потужні лінії оборони. Фото: UkraineMediaCenter

Київ готовий до оборони.

Про це повідомив заступник начальника штабу Командування Сухопутних військ Збройних Сил України бригадний генерал Олександр Грузевич на брифінгу.

"Київ - це одне з найголовніших стратегічних завдань ворога. Він хотів одним ударом обезголовити державу та диктувати умови. Але план провалився. Київ за три дні не здався завдяки вмілому керівництву та кропіткій роботі, до яких були причетні не тільки військові, а й правоохоронці, сили оборони. Ми повністю зірвали плани ворога", - сказав він.

На правому березі Дніпра ворога зупинили за 70 км від міста. Він може обстрілювати столицю лише ракетами. На лівому березі було невелике просування окупантів, але його ліквідували.

Ворог зараз може лише завдавати ракетні удари. Робить це для залякування. Генштаб вже розробив заходи для мінімізування втрат серед цивільних.

Війська забезпечили три коридори для транспортування товарів та ліків. У майбутньому коридори планують розширити.

"Можу вас запевнити, що ворог далі не піде. Командувач щодня об'їжджає вузли оборони навколо Києва. Усі одностайно заявляють, що ворога вони не пропустять. На сьогоднішній день, створене угруповання військ, призначених для оборони Києва та Київської області. Створено два кола оборони, на яких ворог зупинений. На Броварському та Бориспільському напрямі відмовився від активних дій", - повідомив бригадний генерал.

Київ готують до спротиву. Систему загороджень вибудовують в області. Вибудували ефективну систему ППО. За минулі дні збили два літаки та вертоліт. Але уламки ракет спричиняють руйнування. Тому киянам не потрібно нехтувати сигналами про повітряну тривогу.

"Військовим спокійніше виконувати завдання, коли цивільні перебувають в укриттях", - каже Грузевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ніякого штурму Києва не буде!" - Арестович назвав людей, які його "вибісили"

Чисельність угруповання збільшилось майже тричі. Загони тероборони зараз проходять підготовку. У столиці творили ефективну протидиверсійну систему. За останні два дні знищили понад десяти ДРГ загальною чисельністю понад 100 осіб.

Росія о 4:00 ранку 24 лютого напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «Київ готовий до оборони, ворога зупинили за 70 км - Сухопутні війська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути