вівторок, 26 березня 2013 16:14

Київавтодор вивезе лише 200 тис тонн снігу з 40 мільйонів, які випали на місто

Київавтодор вивезе лише 200 тис тонн снігу з 40 мільйонів, які випали на місто
Фото: timeszp.com

Із сорока мільйонів тонн снігу Київравтодор планує прибрати і вивезти лише 200 тисячі тонн. Про це на прес-конференції заявив керівник Київавтодору Георгій Глінський.

"З 40 млн тонн снігу, який випав на столицю, 4 млн знаходяться на проїжджій частині. Ми плануємо вивезти лише 200 тисячі, звісно будемо старатися вивезти більше. Розглядаємо питання про придбання снігоплавильних машин, але наразі їх придбання під питанням, бо вони коштують дорого — від 3 до 12 млн гривень", — заявив Глінський.

Відсутність снігоприбиральної техніки вдень на території Києва Глінський пояснив так: "Сьогодні ми планували прибирати сніг. Техніка виїхала, але через великі затори на дорогах, ми змушені були завернути техніку, щоб не створювати перешкод на дорогах, плануємо прибирати вночі", — сказав він.

З його слів техніка Київавтодору зношена на 50%, стільки ж техніки не вистачає Києву згідно затверджених нормативів.

"Нам не вистачає 105 снігоприбиральних машин, це половина, згідно затверджених нормативів."

На запитання журналістів, чому в суботу у першу чергу були очищені вулиці Грушевського, Інститутська, Банкова, але засніженими лишилися бульвар Лесі Українки та інші прилеглі вулиці у центрі та віддалених районах столиці, Георгій Глінський зауважив, що політика тут ні причому, винний регламент. Перш за все дороги чистили там, там де є тролейбусне і автобусне сполучення.

"У кожного району є свій, затверджений регламент, згідно якого служби Київавтодору проводять свою роботу. Вулиця Банкова має свою державну службу, яка забезпечує прибирання її від снігу. А по вулиці Грушевського, яку ми почистили у першу чергу, їздять не лише перші особи держави, а й прості кияни", - додав він.

Глінський поскаржився, що найгірше сніг чистили у Святошинському, Солом'янському, Голосіївському та Подільському районах. Головною причиною називає фури, які перешкоджали вільному руху транспорту та припарковані обабіч дороги автомобілі.

З його слів, за всю зиму на дороги Києва висипали 76 тис тонн солі. Одна тонна солі коштує 490 грн. На питання, чому служби досі не розчистили трамвайні колії, Глінський зазначив, що ними мусить займатися Київпастранс.

Зараз ви читаєте новину «Київавтодор вивезе лише 200 тис тонн снігу з 40 мільйонів, які випали на місто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути