неділя, 24 березня 2013 14:53

Завтра у Києві працювати будуть лише комунальники

Завтра у Києві працювати будуть лише комунальники
ФОТО: segodnya.ua

Понеділок, 25 березня, у Києві та Київській області оголошено вихідним днем для працівників бюджетної сфери, окрім медичних установ та структур, що задіяні у подоланні наслідків негоди. Таке рішення за пропозицією Київської міськдержадміністрації було прийнято сьогодні, 24 березня, під час наради щодо подолання наслідків стихійного лиха, повідомляє прес-служба КМДА.

Керівникам установ недержавної форми власності також рекомендують оголосити 25 березня вихідним днем. Окрім того, міська влада вчергове звернулася до киян з проханням без нагальної потреби не виїздити на шляхи, де в цілодобовому режимі тривають роботи з ліквідації наслідків безпрецедентних снігопадів.

За інформацією Міського штабу з ліквідації наслідків стихії, створеного в КМДА, на ранок 24 березня відновлено роботу автобусів на двадцяти маршрутах, а також рух швидкісних трамваїв на Борщагівці. Рух трамваїв на Подолі відновлять протягом дня – наразі колії розчищають вручну. Окрім того, за розпорядженням очільника Києва Олександра Попова на годину продовжено рух метрополітену.

В міськадміністрації також повідомляють, що повністю забезпечено вільний під'їзд "швидких допомог" до лікарень та вантажівок з продуктами, зокрема з хлібом, до магазинів. Щоправда, деінде залишаються проблеми з під'їздом вантажівок до маленьких крамниць.

На розчищенні вулиць столиці працюють більше семи тисяч комунальників, півтори тисячі військовослужбовців, сотні одиниць техніки, включно з військовою.

Нагадаємо, що в результаті безпрецедентного, рекордного за останні сто років снігопаду на столицю за добу випала місячна норма снігу. В місті оголошено надзвичайний стан. Голова КМДА Олександр Попов виступив зі зверненням до киян, закликавши, зокрема, не виїздити на вулиці без нагальної потреби і не паркувати авто на проїжджій частині доріг. Очільник міста також висловив подяку мешканцям столиці, які допомагають комунальним службам боротися з наслідками стихії на вулицях та на подвір'ях своїх будинків.

У багатьох районах міста мешканці організували бригади, які визволяють зі снігового полону автівки та допомагають двірникам прибирати сніг у дворах та тротуарах.

Зараз ви читаєте новину «Завтра у Києві працювати будуть лише комунальники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути