четвер, 09 грудня 2010 12:02

Київ закриють для іногородніх автомобілістів?

Київ закриють для іногородніх автомобілістів?

Київська влада має намір заборонити в'їзд і пересування по місту автомобілям з регіональними номерами. Таким чином, влада збирається боротися з заторами

Власники авто, чий номер починається з букв АА (Київські номери), можуть їздити нормально. Нововведення торкнеться тих, у кого на номерах написане АІ (Київська обл.) та інші буквені позначення.

Передбачається, що, в'їхавши в місто, приїжджі повинні залишити машини на будь-якому з семи "ловлючих" паркінгів, розташованих на всіх стратегічних напрямах, і пересісти в громадський транспорт. Перший паркінг в Святошині почнуть будувати вже в новому році. Стоянки будуть розраховані приблизно на тисячу авто.

"З 2011 року проект утілиться в життя! КМДА вже розпорядилася про 7 ділянок", - заявила замдиректора КП "Київтранспарксервіс" Ірина Догадаєва.

Це перетин вул. Святошинської і просп. Перемоги, вул. Хрещатик, 25, просп. Палладіна, 23-а, просп. Броварський (ст. м. "Лісова"), просп. Перемоги, 84-а, перетин вул. Пушкінської і вул. Терещенківської і просп. Академіка Глушкова, 31-59. Також підприємство шукає ділянки біля станцій метро.

При в'їзді до міста або біля метро встановлять покажчики, що рекламують зручні стоянки і, як до них проїхати. Поряд збираються будувати ТРЦ і супермаркети. А щоб остаточно схилити автомобілістів до нової системи, їм запропонують знижки на громадський транспорт. Наскільки дешевшими для іногородніх стануть метро і маршрутки, поки вирішується. Також ініціаторам поки важко назвати ціну паркувального місця. Але в "Київтранспарксервісі" говорять: якщо розцінки відлякають водіїв, ціну знизять.

Про санкції для приїжджих, які не захочуть залишати свої машини, поки мова не йде. Догадаєва запевняє, що вони розраховуватимуть на свідомість водіїв, а також спробують зробити все так, щоб люди самі хотіли користуватися новою системою.

Нагадаємо, 22 січня 2009 року Київська міська рада ввела плату за в'їзд на територію Києва не зареєстрованих в місті, тобто транзитних автомобілів.

Плата була скасована міськрадою в квітні 2009 року на вимогу прокуратури Києва. Прокуратура обгрунтувала це тим, що таке вирішення суперечить чинному законодавству, оскільки в законах не передбачений такий збір, крім того, воно порушує конституційне право громадян на свободу пересування.

Блік

Зараз ви читаєте новину «Київ закриють для іногородніх автомобілістів?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

102

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути