Ексклюзиви
понеділок, 16 березня 2020 12:27

Київ закривають на карантин: працюватимуть лише окремі заклади

Київ закривають на карантин: працюватимуть лише окремі заклади
У Києві запроваджують тотальні карантинні заходи, повідомили в КМДА. Фото: zt.20minut.ua

У Києві посилюють обмежувальні заходи, щоб убезпечити мешканців і упередити ситуацію з можливим розповсюдженням коронавірусу. Закривають всі установи та організації, окрім аптек, АЗС, продуктових та господарчих магазинів.

Про це ранком понеділка 16 березня повідомили в пресслужбі мера Києва Віталія Кличка.

Зокрема, в Києві з 17 березня максимально обмежують пересування людей між Києвом та іншими населеними пунктами. Також проведення культурних, спортивних, соціальних, релігійних та інших масових заходів. Не працюватимуть заклади швидкого харчування, ресторани, кафе, бари. Обмежень на онлайн замовлення на доставку їжі наразі немає.

Також закривають торгівельні центри - за виключенням аптек, продуктових та господарських магазинів. Працюватимуть АЗС, банки та банкомати.

Тимчасово призупиняють роботу спортивних комплексів і залів, закладів побутового обслуговування населення - СПА-салонів, салонів краси, саун, косметологічних кабінетів, кабінетів масажу, перукарень, тату-салонів тощо. Забороняють роботу розважальних закладів - дискотек, нічних клубів, комп'ютерних клубів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Золотий час: назвали галузь, яка найбільше виграла від карантину

Керівників підприємств, установ та організацій столиці, незалежно від форм власності та підпорядкування, просять максимально перевести роботу персоналу на віддалений доступ. А також - запровадити режим профілактичного спостереження за співробітниками, які відвідували країни інфекційного ризику.

За невиконання підприємцями обмежувальних вимог Кличко пообіцяв високі штрафи.

"Ми розуміємо, що це незручності для мешканців міста та втрати для бізнесу. Але вони – вимушені та тимчасові. Прибутки та гроші – важливі. Та здоров'я і життя людей – найважливіше" - зазначив мер Києва.

Разом із тим, міська влада працюватиме в штатному режимі для забезпечення життєдіяльності та безпеки мешканців столиці. Департаментам КМДА доведені вимоги щодо тимчасового скасування нарадчих та колегіальних засідань, громадських слухань, особистих прийомів громадян. ЦНАПи – за потреби прийматимуть громадян, але за попереднім онлайн записом.

Самотнім пенсіонерам обіцяють доставляти харчі та предмети першої необхідності додому, щоб літнім людям не було потреби виходити з дому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексміністр економіки дав поради, які допоможуть пережити карантин

"Місто подбає про забезпечення соціально незахищених груп населення, особливо одиноких людей похилого віку, продуктами харчування та предметами першої необхідності. – Їх доставлятимуть додому", - заявив Кличко.

Пересування людей між містом Києвом та іншими населеними пунктами України також планують обмежити. Як саме виконуватимуть цей пункт, не повідомляють.

А от громадський транспорт у столиці поки що працюватиме. Однак киян просять утриматися від поїздок без крайньої потреби. А якщо вже користуватися громадським транспортом, то використовувати засоби захисту - медичні маски.

За словами міського голови, Київ з резервного фонду міського бюджету виділяє 10 млн грн на закупівлю медичних масок. В першу чергу, вони надійдуть в лікарні і поліклініки, працівникам громадського транспорту, в аптеки КП "Фармація".

Київська влада "кинула" всі сили для запобігання зараження киян коронавірусом. У місті почали цілодобу роботу комунальні служби, які дезинфікують дороги і споруди.

Комунальники також здійснюють дезинфекцію зупиночних комплексів та підземних пішохідних переходів: обробляють поручні, перила, лавки, ліфти. В усіх житлових будинках проводяться санітарні роботи, повідомили в КМДА.

Зараз ви читаєте новину «Київ закривають на карантин: працюватимуть лише окремі заклади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути