понеділок, 16 березня 2020 11:03

Ексміністр економіки дав поради, які допоможуть пережити карантин

Ексміністр економіки дав поради, які допоможуть пережити карантин
Тимофій Милованов на час кризи рекомендує мати вільні гроші. Більшу частину заощаджень радить тримати у валютіDelo.ua

Ексміністр економіки Тимофій Милованов дав поради українцям, які допоможуть пережити карантин.

Поведінка. Сидіть дома. Мінімізуйте стосунки з зовнішнім світом. Скасуйте всі зустрічі або переведіть їх в онлайн. Не запрошуйте нікого в гості і не ходіть в магазини, банки, державні організації, інші публічні місця. Можна гуляти в парках або відвідувати місця.

Робота. Спробуйте домовитись з керівництвом щоб повністю працювати з дому. Навіть якщо ваша робота зазвичай вимагає присутності, запропонуйте тимчасово змінити ваші задачі на ті, які можна робити з дому або окремо, без присутності та спілкуванням з іншими людьми. Якщо можливо, запропонуйте керівництву вашої компанії перевести всю або майже всю компанію на дистанційну роботу.

Фінанси. Найголовніше під час кризи мати вільні гроші. Які можна швидко використовувати за потреби. Я би рекомендував тримати більшу частину вільних грошей в іноземній валюті. А невелику частину - суму яка вам потрібна на 2-4 тижні в гривні. Всі або майже всі банківські операції сьогодні можна робити онлайн. Включно з купівлею і продажем валюти. Переконайтесь, що ваш банк надає всі потрібні вам послуги онлайн. За потреби відкрийте рахунок в іншому банку. Мінімізуйте використання готівки. Переведіть всі платежі в онлайн і, якщо вони регулярні, зробіть їх автоматичними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долар коштує найдорожче з липня 2019-го

Відтермінуйте виплату своїх боргів. Попросіть тих, кому ви винні гроші, дозволити вам заплатити борги пізніше, після кризи, без додаткових відсотків. Багато хто може погодитись.

Борги вам, навпаки, попросіть заплатити прямо зараз. Поясніть, що вам потрібні вільні гроші, щоб підготуватись до кризи, і попросіть зрозуміти і допомогти. Якщо є хтось, хто вам робить регулярні платежі, попросіть їх заплатити за кілька місяців вперед. Якщо це неможливо, попросіть встановити автоматичний онлайн платіж на вашу користь.

Їжа. Купіть і постійно майте запас їжі на 2-4 тижні. В інтернеті є багато статей, які описують яку їжу краще купувати. Спробуйте організувати доставку їжі на дом, щоб самим не їздити в магазини і не контактувати з людьми. Зараз є сервіси доставки або можна домовитись з кимось. Це особливо критично для літніх людей.

Не будьте героями. Не ігноруйте рекомендації МОЗ та ВООЗ. Краще просидіти кілька тижнів або місяців вдома, ніж захворіти. І постійно мийте руки.

На ранок понеділка у світі нараховується 168 тис. 768 осіб, інфікованих на коронавірус Covid-19. Померли від інфекції 6,510 тис. Пішли на одужання більше 76,8 тис. осіб.

Зараз ви читаєте новину «Ексміністр економіки дав поради, які допоможуть пережити карантин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути