середа, 14 лютого 2007 18:54

Кияни п"ють ромашку і м"яту

Найдорожчий чай, який купують кияни, — напій сорту "Ньюбі". Його ціна коливається від 400 і аж до 3000 грн за кілограм.

Цей різновид чаю фасує та постачає в Україну фірма з Великої Британії. У Києві зараз можна знайти 32 різновиди "Ньюбі" — з додатками різних трав і ароматів. Родзинка цього чаю в тому, що листочки збирають у березні-квітні. Саме в цей період чайне листя найбільш соковите й зелене. У магазинах такий продукт знайти важко. Спеціалісти радять замовляти його через Інтернет, зі спеціальних складів.

Анастасія Бойко, 26 років, працює на фірмі, яка займається дистрибуцією чаю. Жінка каже, що купувати дорогі сорти чаю необов"язково. За 20–30 грн цілком реально знайти доволі якісний напій. Головне, аби він був запакований у спеціальні вакуумні конвертики з фольги. Інші пакетики негігієнічні.

— Зараз у Києві найпопулярніші чаї з ромашки та м"яти. Улітку кияни купують холодний чай із сухофруктами. Ще користується попитом чорний чай із корицею та шафраном. Сама такий п"ю, дуже смачно, — каже Анастасія Бойко.

Дуже цікавий на смак білий чай. У київських магазинах його не знайти, гурмани замовляють напій через Інтернет або ж насолоджуються ним у закладах мережі "Чайкофф". Білий чай німецької розфасовки "Массмер" зараз продають через Інтернет. Це китайський напій із приємним, трохи солодкуватим смаком. 45-грамова упаковка коштує 70 грн.

Зараз ви читаєте новину «Кияни п"ють ромашку і м"яту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути