середа, 29 квітня 2020 09:47

Киянам виплатять гроші: хто отримає матеріальну допомогу напередодні Дня перемоги

Киянам виплатять гроші: хто отримає матеріальну допомогу напередодні Дня перемоги
Кияни до Дня перемоги матеріальну допомогу почнуть отримувати на початку травня. Фото: pixabay.com

Кияни до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та Дня пам'яті і примирення отримають матеріальну допомогу.

Гроші виплатять 78 663 жителям столиці на початку травня. Їх зарахують на поточні рахунки в банках для виплати пенсій. Пільговикам кошти принесуть поштарі, передає пресслужба Київської міської держадміністрації.

800 грн отримають особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, учасники народного ополчення, які брали участь в обороні столиці з 11 липня до 19 вересня 1941-го, особи з інвалідністю внаслідок війни I групи та колишні в'язні концтаборів, ветерани підпільно-партизанського руху, праведники Бабиного Яру.

Допомогу у розмірі 700 грн виплатять особам з інвалідністю внаслідок війни II групи та колишнім в'язням концтаборів.

600 грн отримають особи з інвалідністю внаслідок війни III групи та колишні в'язні концтаборів, батьки загиблих у мирний час солдатів строкової служби, члени сімей осіб, які загинули внаслідок поранень, каліцтв, контузії, отриманих під час участі в Революції гідності та участі в АТО, члени сімей осіб, яким посмертно присвоєно звання Героя України за участь у Революції гідності, члени сімей загиблих бійців-добровольців, які захищали територіальну цілісність і державний суверенітет на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям нарахують дві пенсії: подробиці

500 грн виплатять киянам, які під час участі в масових акціях громадянського протесту отримали тілесні ушкодження середньої тяжкості та звернулися за медичною допомогою у період з 21 листопада 2013-го до 30 квітня 2014 року.

У розмірі 450 грн допомогу нарахують учасникам бойових дій та колишнім в'язням концтаборів, киянам, які захищали незалежність України і брали безпосередню участь в АТО, бійцям-добровольцям, киянам, які під час участі в масових акціях громадянського протесту отримали легкі тілесні ушкодження.

400 грн отримають вдови Героїв Радянського Союзу, учасники війни та колишні в'язні концтаборів, особи, яких насильно вивезли на примусові роботи в Німеччину, діти партизанів, підпільників, члени сімей загиблих інвалідів Другої світової війни.

Пенсійний фонд України 23 квітня направив 9,9 млрд грн на виплату одноразової грошової допомоги пенсіонерам у розмірі 1000 грн. 6,4 млн пенсіонерів, які отримують пенсії на рахунки в банках, одноразову допомогу буде зараховано не пізніше 24 квітня. Ще 3,5 млн пенсіонерів, які отримують пенсії через пошту, листоноші повинні доставити одноразову допомогу додому протягом 5 календарних днів із дня надходження коштів.

Зараз ви читаєте новину «Киянам виплатять гроші: хто отримає матеріальну допомогу напередодні Дня перемоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути