Ексклюзиви
четвер, 23 квітня 2020 11:49

Українцям нарахують дві пенсії: подробиці

Українцям нарахують дві пенсії: подробиці
Кабмін розробляє механізм впровадження обов'язкової страхової пенсійної системи. Фото: ubr.ua

Кабмін розробляє механізм впровадження обов'язкової страхової пенсійної системи, яка працюватиме паралельно з наявною солідарною. Говорячи іншими словами, українці зможуть отримувати по дві пенсії, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв'ю РБК Україна.

"Ми якраз у п'ятницю розмовляли з міністром соцполітики, пані Лазебною, яка є надзвичайно професійним і реальним фахівцем у цій галузі, багато років цим займається і була одним з ініціаторів закону про накопичувальну систему. У неї є напрацювання щодо впровадження страхової пенсійної системи в Україні", - розповів прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світовий банк порахував, скільки грошей переказали заробітчани в Україну

Після введення обов'язкової страхової системи українці, які працюють, повинні будуть частину своєї зарплати відкладати на "другу" пенсію і після досягнення пенсійного віку зможуть використовувати ці гроші.

"Але в найближчій перспективі ми зосереджені на бюджетній підтримці пенсіонерів. Уже є комплексна програма, і найближчим часом вона починається з доплат пенсіонерам, яким 80 плюс, по 500 грн. Друге - це підтримка пенсіонерів виплатою по 1 тис. грн. Третє - це індексація пенсій, встановлена законом, і це треба зробити", – зазначив Шмигаль.

З квітня 1,5 млн пенсіонерів, старших за 80 років, щомісяця додатково до виплат отримуватимуть 500 грн. Ще по 1000 грн одноразово виплатять 10,6 млн осіб, які мають менш як 5 тис. грн пенсії. Відповідну постанову уряд ухвалив 1 квітня. У травні пенсію в середньому на 11%, або 260 грн, перерахують 6,9 млн громадян.

Зараз ви читаєте новину «Українцям нарахують дві пенсії: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути