вівторок, 31 липня 2012 23:30

Київські депутати дали добро на збереження реліктового лісу від забудови

Київські депутати дали добро на збереження реліктового лісу від забудови
Київська обласна рада прийняла рішення на користь природи. Фото: fakty.ictv.ua

Київська обласна рада прийняла рішення про погодження розширення Національного природного парку "Голосіївський" на територію Біличанського лісу, який простягнувся між смт. Коцюбинське та містом Ірпінь.

Зокрема, як повідомили Gazeta.ua у Національному екологічному центрі України (НЕЦУ), згідно з підготовленим в НАН України обґрунтуванням, більша частина Святошинського ЛПГ повинна  увійти до складу окремого філіалу Національного природного парку "Голосіївський" - "Біличанський ліс".

Також науковці наполягають на розширенні національного парку на всі зелені зони Голосіївського району столиці та на цінні природні території на південь від Києва.

"Це дуже важливе рішення, адже лише надання статусу національного природного парку дозволить справді вберегти Біличанський ліс. Коли це нарешті станеться, більше ні Київрада, ні тим більше селищна рада Коцюбинського не зможуть роздавати під забудову беззахисний нині ліс", – пояснив заступник голови НЕЦУ Олексій Василюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Києвом хочуть створити величезний нацпарк

За словами еколога, сьогодні, коли тривають непорозуміння відносно меж Києва і Київської області, це рішення є вкрай раціональним.

"Адже немає  значення, на якій версії меж Києва і області врешті зупиняться  – однаково і ті, і ті згодні, щоб це був національний парк, а не котеджі Коцюбинського", – додав Василюк.

Нагадаємо, 12 липня аналогічне рішення прийняла Київська міська рада, погодивши включення Біличанського лісу до національного природного парку "Голосіївський". Згідно з цим погодженням,  межі нацпарку "Голосіївський" розширять на 6462,62 га за рахунок земель КП "Святошинське лісопаркове господарство".

Національний природний парк "Голосїівський" був створений у 2007 році.

Зараз ви читаєте новину «Київські депутати дали добро на збереження реліктового лісу від забудови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути