понеділок, 05 березня 2012 14:25

Столичний ліс хочуть забудувати котеджами

Столичний ліс хочуть забудувати котеджами
Екологи бояться, що будуть знищені"легені" Києва

4 тисячі гектарів столичного лісу хоче забрати собі селище Коцюбинське, аби забудувати їх котеджами. Це стверджують столичні екологи.

"Готують зміну меж Києва, - переконаний Сергій Корецький з Незалежного інтелектуального центру. - 8 лютого селища рада Коцюбинського відправила до Київської ради листа з дуже ультимативними вимогами. Направили свій план землеустрою, який повинні узгодити з Києвом як з сусіднім адміністративно-територіальним устроєм. Погрожують, якщо не отримають від столичної влади узгодженого проекту упродовж місяця, селищна рада буде вважати проект погодженим. Тоді 4 тисячі гектарів лісу відійдуть до селища. Хоча вся територія знаходиться на балансі Київського лісництва".

Біличанський ліс знаходиться у Святошинському районі, між Житомирським шосе, Окружною дорогою та Гостомельським шосе. В лісі є дві річки Любка, Нивка та ручей Видриця.

"Всі ці землі офіційно в межі Києва увійшли в 1860-му році, - пояснює Микола Щепець, голова Київського товариства охорони природи. - Це є південна частина знаменитого лісу Пуща-Водиця. Коцюбинське називає їх історичними територіями їхнього селища, але вся земля належить Державного лісового фонду. Не має права ні Київська міська рада, ні Коцюбинська селищна рада змінити цільове використання землі.

За словами еколога важливість лісу в тому, що він є головними легенями міста.

"Основний переніс повітряних мас над Києвом здійснюється з північного заходу на південний схід. Основний кисень, який поступає в місто формується саме на території цих лісів. У 1918 році комуністи, коли потрібні були дрова, вирубали дерева під Бояркою. Під час другої світової тут жодного дерева не зрубали. А ми зараз можемо його позбутись", - уточнює Щепець.

Зараз ви читаєте новину «Столичний ліс хочуть забудувати котеджами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути