четвер, 29 березня 2018 19:15

Як Київський зоопарк готується до відкриття нового сезону
9

В Київському зоопарку готуються до відкриття нового сезону
Фото: Данило Павлов
В Київському зоопарку готуються до відкриття нового сезону
Їжа, яку приносять відвідувачі не йде тваринам на користь
У вольєрі левів - невеликі курені з гілок. Від них ховають м'ясо, щоб хижаки його добували
В Київському зоопарку готуються до відкриття нового сезону

Київський зоопарк пережив зиму без втрат і готує багато сюрпризів до нового сезону.

Збираються показати результати реконструкції та нових вихованців, повідомили в "Сегодня".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Собаки уміють всміхатися, дивуватися, радіти — фотограф ловить емоції тварин

"До сезону у нас в зоопарку є п'ять-шість нових жителів. Кузіманзи вже експонуються, є нова група приматів, але їх ще не показуємо. З'явилася пара птахів, є чим здивувати людей. Багато хто приходить щороку саме навесні, щоб подивитися, що з'явилося нового", - розповів директор Київського зоопарку Кирило Трантін.

В зоопарку змінили систему годування тварин. Тепер у звіринці видають їжу так, як це роблять в Європі:

"Щодня вводимо систему збагачення середовища. Наприклад, сьогодні шматок м'яса ми повісили на гілку. Завтра - сховаємо під камінь. Наступного дня кинемо в воду.Тваринам подобається, коли вони знаходять свою їжу в незвичайних місцях. Особливо момент видобутку, видряпування або діставання лапою - ці речі дуже практикуються в Європі. Зараз у нас канікули і ми показуємо дітям незвичайні моменти. Наприклад, подивитися, як фламінго поїдає рачків - теж цікаво", - розповів директор.

Відвідувачі часто приносять тваринам частування, яке зовсім не йде їм на користь, зазначає директор.

"На жаль, це відголоски "совкового" уявлення, що в зоопарк потрібно приходити з двома батонами. Дійсно, за радянських часів у тварин були проблеми з харчуванням, вони дивились на відвідувачів голодними очима. Зараз же всі приходять і бачать наших вгодованих тигрів і величезних левів. По них видно, що їх люблять та годують", - пояснює Кирило Трантін.

Ще не всі звірі вийшли на відкрите повітря. В зоопарку пояснили, що такі теплолюбні тварини як бегемоти та жирафи вийдуть надвір лише з настанням літнього сезону, коли в Києві не менше двох тижнів буде +17°С.

"Земля повинна прогрітися і бути сухою. Тоді випустимо бегемота, жирафів та інших копитних. Тепла хочеться не тільки нам, а й нашим вихованцям. З досвіду можу сказати, що зазвичай сезон починається 1 травня, сподіваємося, цьогоріч буде так само. Пізніше ще ніколи не відкривалися", - пояснив Кирило Трантін.

Зараз в зоопарку будують новий приматник і приводять до ладу три озера для птахів. Працівники кажуть, що невдовзі ціна за вхід може піднятися на 10-12%.

Відвідати Київський зоопарк можна щодня з 12:00 до 17:00 по буднях, і з 9:00 до 17:00 на вихідних. Центральний вхід розташований неподалік від станції метро Політехнічний інститут.

Нещодавно в Київському зоопарку відзначили день народження левів - дев'ять років виповнилося Геркулесу, Христині, Вілії і Дарині. Для тварин влаштували левове полювання за смачненьким.

Зараз ви читаєте новину «Як Київський зоопарк готується до відкриття нового сезону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути