середа, 29 серпня 2007 07:00

Через німця на Майдані перекинувся джип

Автор: фото: УНІАН
  Свідки розповідають, що джип котився Майданом 50 метрів
Свідки розповідають, що джип котився Майданом 50 метрів

КІЛЬКА СОТЕНЬ ПЕРЕХОЖИХ позавчора стали свідками крупної аварії в центрі міста. О 12.30 на майдані Незалежності не змогли роз"їхатися дві іномарки.

"Фольксваґен Ґольф" під керуванням 26-річного громадянина Німеччини Андреаса Дука їхав через Майдан у напрямку Європейської площі. На перехресті з Інститутською він врізався у джип "Мітцубіші Паджеро Спорт". Джип перетинав площу, аби виїхати на Інститутську. Точні обставини аварії невідомі. Кажуть, водій "Паджеро" не міг бачити "Ґольф" — той перетинав площу на великій швидкості, ігноруючи "червоне" на світлофорі. "Паджеро" ударив "фольксваґен" убік, а потім перевернувся в повітрі й приземлився на дах. Джипом керувала 47-річна киянка Ольга.

— Я сиділа на робочому місці, почула щось подібне до вибуху. Відразу повернулася в бік Майдану. Усе було ніби в кіно. Бачила, як перевертається джип, робить сальто у повітрі та падає на металеву огорожу. Біля нього — інша розтрощена машина, з відірваним бампером і зім"ятим капотом. Навколо хрустить бите скло, масло по асфальту розтікається, — пригадує продавець карток поповнення рахунку на Майдані Оксана Хоменко, 23 роки.

Жінку-водія джипа витяг через вікно випадковий перехожий. За кілька секунд на місце аварії прибув лікар, який випадково їхав центром. Він надав жінці першу допомогу. Перехожі принесли всім мінеральної води. Ліва рука потерпілої була залита кров"ю.

— Жінка була шокована. Лікар усадив її на бордюр, вона сиділа півгодини, схопившись за голову, ні на що не реагувала. Чоловік з іншої розбитої машини увесь час розмовляв по мобільному, — каже "ГПУ" Олена, 47 років, яка працює касиром у сусідньому туалеті.

"Швидка" доставила киянку до міської лікарні N17 (пров. Лабораторний), у неї черепно-мозкова травма. Андреас Дук не постраждав.

У ДАІ Києва впевнені: аварію спричинив громадянин Німеччини.

— Він порушив правила дорожнього руху, виїхав на червоний сигнал. Німець нічого не міг пояснити на місці аварії, він не розуміє української. Тому довелося викликати перекладача, — повідомили "ГПУ" в прес-службі ДАІ Києва.

Зараз ви читаєте новину «Через німця на Майдані перекинувся джип». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути