Ексклюзиви
понеділок, 22 жовтня 2012 23:20

"Хочу жити у власній квартирі"- інвестори пікетували фірму забудовника, там акцію назвали політично
13

Фото: Фото: Андрій Жигайло

22 жовтня близько 40 інвесторів столичного житлового комплексу "4 сезони", пікетували офіс компанії "УМК", що веде будівництво даного комплексу. Вимагали від компанії підключити тепло в будинку на постійній основі, так як скоро зима. 20 жовтня під час зустрічі з інвесторами керівництво фірми пообіцяло, що тепло у квартирах буде постійно, але мешканці кажуть, що сьогодні вночі температура в батареях знизилась.

Близько 13:00 під офісом компанії на вулиці Дарвіна 9 збираються 40 інвесторів будинку. Розгортають плакати "Кондратенко, живіть на Трутенко", "УМК де тепло", "Хочу жити у власній квартирі".Хлопець та дівчина  сідають на спальні мішки  що розгорнули під стінами будинку, б'ють пляшками з копійками по асфальті та скандують "где тепло?"

"Будинок мав здатись у 1-му кварталі 2009-го. Зараз уже затримка 4 роки, хоча будинок готовий на 99%. Комунікації підключені тільки по тимчасовій схемі. Наприклад, в підїздах над головами висять кабелі, так підключили електрику. Опалення подали на 72 години, чи дальше воно буде, нічого не відомо. Зараз вже заселено більше 40 квартир. За словами забудовника, вони вже подали документи в державну інспекцію архітектурно-будівельного контролю у п'ятницю, а сертифікат здачі будинку очікується через 10 днів, якщо не буде проблем, - каже один з ініціаторів пікеті Віктор Муц, 34 роки. - Але справа в тому, що це не перша їх спроба здати документи для отримання сертифікатів. Попередній раз документи здавали минулого року, але інспекція не прийняла будинок, прийшлось переробляти їх. Як буде опалюватись будинок зимою незрозуміло, ніхто не говорить про це. Але у всіх трубах вже залита вода, і якщо вдарять морози їх просто розірве. Крім цього. В деяких квартирах вже живуть сім'ї. Ми боїмось того, що нам не видадуть сертифікати на власність квартири. Друге - те, якщо їх дадуть. Не вироблена процедура оплати, невідомі тарифи, врешті невідомо навіть хто буде платити за тепло, яке подали в тестовому режимі" .

Пікетувальники спробували передати відкритого листа зі своїми вимогами, але на робочому місці не було секретарки, яка мала записати в журнал звернення і лист не взяли. До мітингувальників вийшли заступник директора компанії Елеонора Боброва та виконавчий директор Петро Петренко. За їх словами, компанія робить усе, щоб чимшвидше підключити комунікації до будинків, а пікет вони назвали політичним. Директор "УМК" Віктор Кондратенко, балотується до Верховної ради по 98 окрузі, що у місті Бориспіль та Бориспільському районі.

"Всі квартири де виконуються ремонти чи заїхали мешканці, підключені до комунікацій. Процес запуску такої великої опалювальної системи робиться з великою інерцією. Треба отримати дозволи від місцевих теплових мереж, заповнити систему. На сьогодні підключено вже 100 квартир. На інші не надходять запити. Ми в плановому режимі ходимо та підключаємо батареї. Думаю днів через 10 ми отримаємо документи, які підтверджують, що об'єкт введено в експлуатацію, і тоді інвестори отримають акти передачі", - каже Петро Петренко.

Пікетувальникам вдалось передати листа з вимогами особисто в руки заступнику гендиректора Елеонорі Бобровій. Вони пообіцяли, якщо за два дні не буде відповіді, то поїдуть пікетувати Бориспільську міську раду, де є депутатом райради Віктор Кондратенко.

Житловий комплекс "4 сезони" знаходиться в Голосіївському районі столиці по вулиці Онуфрія Трутенка 3. Це найбільший будинок у Києві, має 460 квартир. Цього року в будівлю заселилась 41 сім'я. Ремонти вже зробили близько у сотні квартир. Торік забудовник звернувся до державної іпотечної установи, щоб отримати іпотеку на добудування. За два роки держава надала 45 млн грн на завершення будівництва.

Зараз ви читаєте новину «"Хочу жити у власній квартирі"- інвестори пікетували фірму забудовника, там акцію назвали політично». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути