понеділок, 06 жовтня 2008 17:42

"Гарячі колеса" перекрили Саперно-Слобідську

Автор: фото: forum.autoua.net
  Перекрита стрітрейсерами у суботу вночі вулиця Саперно-Слобідська. Фото зроблене із сусідньої висотки
Перекрита стрітрейсерами у суботу вночі вулиця Саперно-Слобідська. Фото зроблене із сусідньої висотки

Кілька десятків столичних стрітрейсерів зібралися у ніч на неділю на вул. Саперно-Слобідській, район Московської площі.

Члени клубу гонщиків Hot Wheels  почали з"їжджатися на швидкісних автівках і мотоциклах о 23.00. Спочатку зайняли додаткову дорогу, розташовану обабіч. Потім під"їхали кілька сотень глядачів. Коли розпочалися гонки, стрітрейсери перекрили рух. Водії нервувалися, сигналили, бо організатори нелегальних змагань пропускали їх вулицею в час між заїздами. Хтось викликав міліцію.

— Гонки на Саперно-Слобідській ми проводили вперше. Місце вибрали, виходячи з особливостей запланованої нами їзди. У спринті брали участь 14 машин і два мотоцикли. Приїхало 150 авто з глядачами, у кожному було по троє-четверо людей. Звичайно, ще прийшов пішки народ із найближчих районів. Міліція була, проблем із нею не виникло. У декого перевірили документи і поїхали. Слава Богу, обійшлося без аварій. Скільки грошей виграв переможець, говорити не хочу. Скажу лише, що "Шевроле Лачетті" проїхала трасу швидше за спортивну "Мітцубісі Еволюшн Х". Ганятимемо й далі, бо стрітрейсинг для нас — це адреналін, це життя, це діагноз. Так, ми перекриваємо вулиці, але рух час від часу пускаємо. А якщо на горизонті з"являються "швидка" й пожежники, то припиняємо, доки не проїдуть, — каже "ГПУ" Слава, 20 років, один із організаторів клубу.

Із кожного глядача організатори брали по 15 грн. Для учасників змагань такса була вищою — 50 грн. Оскільки машин на Саперно-Слобідську приїхало небагато, то головний виграш був незначний, розповідає Слава. Максимальна винагорода, яку він пам"ятає, становила майже тисячу гривень.

Клуб почав домовлятися про заїзди на Саперно-Слобідській на власній інтернет-сторінці з 30 вересня. У Голосіївській міліції нічого не чули про збір рейсерів.

— Завжди намагаємося боротися з ними, але це дуже важко. Ніхто не знає до останнього, де й коли вони їздитимуть. Дізнаємося — направляємо патрулі. Якщо затримуємо, то можемо лише скласти протокол за порушення правил руху або за перекриття вулиці, — говорять "ГПУ" у прес-службі ДАІ.

Учора, 6 жовтня, клубу Hot Wheels виповнилося два роки. Гонщики кажуть, що відзначатимуть річницю.

Де ще їздять рейсери столицею вночі

— на просп. Глушкова біля "Експоцентру" (Голосіїв);

— на просп. Визволителів (Дарниця) і бул. Перова (Воскресенка);

— на нещодавно відкритій вул. Набережно-Рибальській (новий міст із Подолу на Оболонь).

Міліція закликає повідомляти про гонки стрітрейсерів на телефон довіри ДАІ 483 70 64.

Зараз ви читаєте новину «"Гарячі колеса" перекрили Саперно-Слобідську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути