Ексклюзиви
середа, 26 січня 2022 12:15

ФОПи знову вийшли на протест: що відбувається під Верховною Радою
5

Під Верховною Радою другий день поспіль мітингують ФОПи. Сьогодні їх зібралося значно менше, ніж учора. Люди стоять з білими прапорами на яких написана назва бізнес-спільноти SaveФОП.

Помітно менше сьогодні під парламентом і силовиків. Мітингувальники поводяться спокійно. Закликів іти на штурм Верховної Ради, які лунали вчора – немає. Також відсутні сутички з поліцією, які мали місце 25 січня, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

ФОПи знову вийшли на протест до Верховної Ради
Фото: Тарас ПОДОЛЯН
ФОПи знову вийшли на протест до Верховної Ради
ФОПи знову вийшли на протест до Верховної Ради
ФОПи знову вийшли на протест до Верховної Ради
ФОПи знову вийшли на протест до Верховної Ради

Підприємці вимагають прийняти законопроєкти №5866 і 5866-1, які передбачають захист спрощеної системи оподаткування, обліку і звітності.

"Зеленський покриває Данила Гетманцева (голова парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики є ініціатором закону про обов'язкове встановлення касових апаратів. – Gazeta.ua) і все те беззаконня, що зараз твориться у законодавстві України. 1933 року українців знищували. Зараз все відбувається подібним чином, але називається реформами. Ми дожили до того, що люди кінці з кінцями не можуть звести", - говорять учасники мітингу.

Люди обіцяють продовжувати мітингувати доти, поки їхні вимоги не почує влада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гетманцев пропонує зменшити штрафи підприємцям за РРО

ФОПи вимагають скасувати обов'язкове використання касових апаратів у їхній діяльності. Переконують, що фіскалізація стане ударом по їхніх справах і доходах на фоні карантину і попередніх локдаунів.

"Страшні витрати приносить касовий апарат. Ми станемо неконкурентними, бо споживачі не зможуть додатково платити по 100 грн за послуги", - заявляли на мітингах у грудні торік підприємці.

Закон про обов'язкове використання касових апаратів почав діяти з 1 січня. Термінали мають встановити усі підприємці, які отримують від клієнтів готівку. Зокрема, перукарі, таксисти, екскурсоводи. Мають видавати клієнтові чек, згідно закону. За порушення вимоги передбачені штрафи.

Ініціатором закону є голова парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев. Він заявив, що мітинг нічого не дасть, адже 300 тис. підприємців вже встановили апарати. Це – більшість, сказав Гетманцев.

Законопроєкти № 5866 і 5866-1 були зареєстровані на сайті ВРУ групами нардепів із різних фракцій 26 серпня і 10 вересня торік відповідно. У них пропонується відновити право фізосіб 1-4 груп, не застосовувати касові апарати. Однак це обмеження стосується лише товарів і послуг, вартість яких не перевищує однієї мінімальної зарплати. Законопроєкти досі не були винесені на розгляд парламенту.

Зараз ви читаєте новину «ФОПи знову вийшли на протест: що відбувається під Верховною Радою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути