середа, 22 серпня 2012 22:17

Дві тисячі доступних квартир у Києві пообіцяв Олександр Попов
15

Фото: Фото: Володимир Мукан

110 квартир у 16-поверхівці на столичній вул. Борщагівській роздали за міською програмою будівництва доступного житла "70/30". При цьому 30% вартості оплатило місто, решту - нові власники.

Як розповіли новосели, квартири вони отримали через рік після поставлення на чергу. Власним коштом вносили 200-400 тис. грн.

Новобудову 22 серпня відкрив голова КМДА Олександр Попов. Чиновника обступили десяток киян.

"Нас обдурили. В угоді вказували ціну квадратного метра 4332 гривні. А забудовник вирішив підняти плату на тисячу гривень. Ми таких витрат просто не потягнемо", - розповів чоловік років 30.

Попов відповів: "Щоб компенсувати, потрібно 20 мільйонів гривень. Місто заплатити не зможе. Я вивчу цю справу і тоді зможемо вам допомогти. Але ви теж повинні піти нам на зустріч".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рисухін розповів про "радикальне спрощення" в "Доступному житлі"

Сьогодні ж у Києві відбулася виставка "Доступне житло". Відвідувачам розповідають про умови отримання кредиту під 3% річних. Офіційний дохід родини має бути не нижчим 7 тис. грн на місяць. Інші заробітки не беруть до уваги. Претендент повинен стояти на квартирній черзі. А на неї ставлять за умови, якщо теперішня площа помешкання - менше 7 кв. м на одного жителя. За підрахунками, таким вимогам відповідають менше 1% черговиків. При цьому, на квартобліку нині перебувають понад 1 млн родин. Перший внесок, 25% вартості квартири, треба сплатити власним коштом. У Києві ця сума складе щонайменше 100 тис. грн.

Gazeta.ua попросила Попова роз'яснити, для кого буде доступним житло.

"У вересні ми внесемо на розгляд міської ради пропозицію, щоб місто оплачувало бюджетникам перший внесок за квартиру. Вчителі і лікарі не мають гарних зарплат, тому будемо їм допомагати. Хочемо, аби до кінця року, ще до двох тисяч киян отримали квартири у рамках програми "Доступне житло", - сказав голова КМДА.

При цьому він не зміг вказати джерела фінансування.

Зараз ви читаєте новину «Дві тисячі доступних квартир у Києві пообіцяв Олександр Попов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути