четвер, 07 червня 2012 15:20

До столичних виборів у травні 2013-го Київ житиме без мера

До столичних виборів у травні 2013-го Київ житиме без мера
Мера вибиратимуть тільки за рік. Фото: obozrevatel.com

Вибори мера Києва відбудуться у травні 2013 року. Про це на прес-конференції заявив секретар депутатської фракції "УДАР Віталія Кличка" в Київраді Валерій Карпунцов.

"Якщо після виборів опозиційні сили переважатимуть у Верховній Раді, то вибори будуть не раніше травня минулого року. Тут наша позиція збігається з провладною.12 липня Київрада на засіданні розглядає питання про відставку Київського міського голови. Через 15 днів Галина Герега, як секретар Київради, передає Володимиру Литвину рішення, матеріали і пропозиції. Це питання розглядатиметься аж у вересні, після канікул депутатів. Поки пройдуть терміни оскарження, це буде жовтень, а там вибори - рішення прийматиме нова Верховна Рада. У травні закінчується повноваження Київради, тому логічно вибори провести на цей час, - пояснив Валерій Карпунцов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Черновецький ховався у президентському номері грузинського готелю

Політик запевнив, що Віталій Кличко балотуватиметься в депутати Верховної Ради, а після рішення про вибори в столиці — йтиме у мери Києва.

"Наша фракція у Верховній Раді буде потужною. Ми лобіюватимемо в парламенті всі інтереси, які зараз проголошуємо. В першу чергу — повернення дієвого самоврядування в Києві", - зауважив депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Черновецький давно домовився з "регіоналами"

Валерій Карпунцов також наголосив, що до столичних виборів місто житиме без мера.

"На сьогодні ніхто не є легітимним і виконуючим обов'язки мера. Ні Леонід Черновецький, термін правління якого вже збіг, ні тим паче чинний секретар Київради Галина Герега. Бо законом прописаний термін повноважень мера — чотири роки. Після збігання цього терміну нікому не можна делегувати чи передавати повноваження міського голови", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличку нічого йти в мери Києва без повернення колишніх повноважень - Карасьов

Нагадаємо, що 1 червня Леонід Черновецький написав заяву про відставку з посади Київського міського голови. Термін повноважень мера Києва закінчився 3 червня.

Зараз ви читаєте новину «До столичних виборів у травні 2013-го Київ житиме без мера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути