пʼятниця, 11 квітня 2008 07:04

Дім Караульної зніс президент асоціації адвокатів

Автор: фото: Олена ВАЛЬЧУК
  Владислав Ільченко під час зустрічі у сквері на Володимирській демонструє документи, що засвідчують його право власності на землю в Чапаївці
Владислав Ільченко під час зустрічі у сквері на Володимирській демонструє документи, що засвідчують його право власності на землю в Чапаївці

Двоповерховий приватний особняк мешканки села Чапаївка Галини Караульної, 58 років, зрівняла із землею будівельна фірма. Її найняв президент Української асоціації адвокатів Владислав Ільченко, 40 років.

— Я є власником земельної ділянки у розмірі 30 соток на вулиці Бродівській у селі Чапаївка. Ці 30 соток закріплені за адресами NN70, 72 та 74 на Бродівській, — розповідає "ГПУ" Владислав Ільченко. Зустрічаємося з ним у сквері на вул. Володимирській, неподалік будівлі, де розташоване Головне управління міліції та суд. Чоловік демонструє державні акти права власності на ці земельні ділянки.

— Землю я придбав ще 2007-го у трьох попередніх власників — Ольги Діткової, Анатолія Назарова та Євгена Демченка. Вони ж законно купили ці ділянки у 2004 році. Задля придбання землі я брав кредит у банку. А ця жінка самовільно захопила територію! — розповідає він.

Владислав Ільченко каже, що влітку 2006-го попередні власники зверталися до Голосіївського суду. Скаржилися на незаконне будівництво на їхніх ділянках. Суд клопотання задовольнив.

— Я маю дві ухвали Голосіївського райсуду. На вимогу трьох попередніх власників він ухвалив, що 16 особам заборонено наближатися до їхніх земельних ділянок. Уявіть, у рішенні фігурують 16 осіб! Звідки я міг знати, хто будувався на моїй ділянці? — запитує власник.

Півроку Владислав Ільченко пробував вияснити, хто будується на його території. Кілька разів застав робітників. Та вони нічого не розповідали. Тоді чоловік написав заяву до міліції. 27 вересня 2007-го за фактом незаконного захоплення землі й будівництва на ній порушили кримінальну справу. Міліція теж не дала інформації, хто будується на Бродівській.

Навесні чоловікові увірвався терпець. 12 березня Владислав Ільченко приїхав до Чапаївки із робітниками столичної будівельної фірми. Пригнав екскаватор. Машина за півгодини зруйнувала хату місцевої поштарки Галини Караульної. "ГПУ" писала про цей випадок 14 березня 2008-го. Ільченко не хоче говорити, скільки заплатив будфірмі за знесення будинку. Називає його "незаконно побудованою конструкцією".

Караульна стверджує, що вперше почула прізвище Владислава Ільченка 21 березня, за дев"ять днів після зносу. Жінка вимагає, аби Ільченко відбудував їй будинок.

— Вона юридично неграмотна людина! Це моя земля! Говорила, аби я переписав на неї десять соток. Тоді, мовляв, вона не порушуватиме проти мене жодної справи. Та це в мене до неї можуть бути претензії!!! Я хочу з нею домовитися. Можу їй перевезти кудись залишки будматеріалів із ділянки. Вона не погоджується, — каже Ільченко.

У спеціальному повідомленні міської міліції сказано: Владислав Ільченко має всі необхідні документи права власності на цю землю.

Поштарка визнає, що захопила ділянку самовільно. Державного акту на право володіння землею вона не має. Але жінка хоче йти на прийом до міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Про це вона повідомила "ГПУ".

Караульна підрахувала, що вклала в будівництво котеджу майже $100 тис.

Зараз ви читаєте новину «Дім Караульної зніс президент асоціації адвокатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути