четвер, 11 травня 2017 18:28

"Цього року ми відкриємо 10 дитячих садків і на третину скоротимо чергу до дошкільних навчальних закладів" - Віталій Кличко

"Цього року ми відкриємо 10 дитячих садків і на третину скоротимо чергу до дошкільних навчальних закладів" - Віталій Кличко
Клично пообіцяв відкрити 10 дитячих садків. Фото:kievcity.gov.ua

Київський міський голова Віталій Кличко перевірив, як тривають роботи з будівництва нового дитячого садочка та ліцею на Позняках. Зазначив, що цього року в столиці відкриють 10 дитячих садочків, а черга до дошкільних навчальних закладів зменшать на третину.

"До кінця цього року ми плануємо відкрити 10 дитячих садків: 4 з них – нові, та 6 – відреконструйовані. Ми також плануємо зменшити на третину чергу до дитсадків завдяки тому, що створимо 3400 місць для дошкільнят у нових садках і збільшимо кількість груп у тих, що працюють. Наше завдання – аби за 3-4 роки черг до дошкільних навчальних закладів Києва не було", – наголосив Віталій Кличко.

Будівництво дитсадка на 260 місць у 9-му мікрорайоні Позняків розпочалося в лютому цього року. Місто вже запланувало виділити 75 млн грн на його завершення. На сьогодні виконані земляні роботи, залита фундаментна плита, завершують нульовий цикл (приміщення підвалу).

"На цій ділянці буде не лише дитсадок, а й сквер. Ми врахували побажання жителів, адже відомо, що в цьому районі недостатньо зелених зон", – розповів мер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вмовити дитину ходити у садок

Віталій Кличко також проінспектував, як триває будівництво ліцею на 22 класи в житловому масиві Осокорки-Північні. Сьогодні в новому ліцеї змонтували конструкції 1-4 поверхів.

"Будівельники пообіцяли мені, що 1 вересня ліцей прийматиме учнів. Це буде сучасна споруда, обладнана за всіма сучасними вимогами – інтерактивні дошки, сучасні спортивні зали. Будівлю утеплять, встановлять LED-освітлення", – розповів міський голова.

Також в одному із дитсадків на Позняках мер перевірив, як працює "тривожна кнопка".

"Я задоволений результатом, адже служба охорони прибула до дитсадка за 4 хвилини 30 секунд. Це майже вдвічі швидше за норматив. Ми турбуємося про безпеку всіх киян, а особливо – дітей, саме тому цьогоріч ми обладнали всі дитячі навчальні заклади "тривожною кнопкою". Як ми змогли переконатися, система працює справно", – зазначив Віталій Кличко в коментарі журналістам.

Через високий приріст населення у невеликих містах під Києвом приміська інфраструктура - як транспортна, так і соціальна - не витримує навантаження.

Зараз ви читаєте новину «"Цього року ми відкриємо 10 дитячих садків і на третину скоротимо чергу до дошкільних навчальних закладів" - Віталій Кличко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути