вівторок, 17 грудня 2013 17:31

Спецтема: Євромайдан-2013

Через Євромайдан оренда житла в центрі Києва подешевшала вдвічі

Через Євромайдан оренда житла в центрі Києва подешевшала вдвічі

Євромайдан став причиною зниження цін вдвічі на подобову оренду житла в центрі Києва. Квартири на Хрещатику та його околицях тепер не користуються попитом. Туристи намагаються уникати візиту до столиці, змушені відміняти поїздки та відкладати робочі відрядження, пояснює 25-річна Оксана Кротова, менеджер з продажів компанії Apartments Kiev.

- Події, які ми бачимо, негативно вплинули на оренду житла в центрі Києва. Для того, аби втриматися на плаву та не здавати позиції, нам доводиться суттєво знижувати ціни. Вони вже впали на 50%.

Коли почав знижуватися попит на житло в центрі міста?

- Це почалося з 30 листопада — коли сталися сутички між "Беркутом" та учасниками масових акцій.

Насправді, все це не стільки через сам Євромайдан, скільки через те, що інформація про нього перебільшується. Зокрема — ЗМІ. Коли до нас приїздили люди із Росії, вони питали: "А це правда, що у вас можна ходити тільки мовчки?".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Погодинна оренда квартири може приносити по 2 тисячі щодня

Чи користуються вашими послугами мітингувальники?

- Так, але вони становлять дуже малий відсоток клієнтів. Вони живуть не за тими цінами, що були встановлені раніше, а за демпінговими — тобто, значно зниженими. Наприклад, якщо раніше квартира коштувала 600 гривень за добу, то тепер ми здаємо її за 300.

Яка тепер ситуація з орендою квартир на Новий рік?

- Листопад-грудень — це, зазвичай, період, коли уже є багато замовлень на новорічні свята. Приміром, минулого року в цей період у нас була завантаженість клієнтами на 90%, навіть, може, більше. Цього року, мабуть, не дотягнуло навіть до 5%. Ті, хто вже встиг замовити квартиру раніше, тепер відмовляються від бронювання.

Які райони тепер користуються популярністю?

- Наша компанія займається виключно центром. Але я можу сказати, що зараз віддають перевагу районам, віддаленим від центра. Людей цікавить Оболонь, Лівобережна.

Зараз ви читаєте новину «Через Євромайдан оренда житла в центрі Києва подешевшала вдвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути