Ексклюзиви
четвер, 17 березня 2022 14:42

"Б'ють, гвалтують, розстрілюють" - з Київщини намагаються вивезти якнайбільше людей

"Б'ють, гвалтують, розстрілюють" - з Київщини намагаються вивезти якнайбільше людей
УП

З Київської області намагаються вивезти якомога більше людей.

На окупованих територіях загарбники розстрілюють, грабують та знущаються над мирним населенням. Про це під час брифінгу 17 березня повідомив начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов, передає Gazeta.ua.

"Зараз важлива для нас евакуація з населених пунктів Київської області, які опинились в зоні бойових дій та є в окупації. Люди залишались без їжі та води. Над людьми знущаються. Їх грабують, б'ють, гвалтують, розстрілюють. Тому треба людей евакуювати. Є багато жінок та людей похилого віку", - сказав під час брифінгу Андрій Нєбитов.

За останні 2 дні вдалось вивезти 70 тисяч людей. Ще дуже багато людей виїжджають на власних авто. Була змога пристроїти їх до колони Червоного хреста.

Влада, поліція та ДСНС за допомогою Червоною хреста сформували маршрути для евакуації цивільного населення з Бучанського та Броварського районів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи витримає Київ навалу окупантів - Залужний дав відповідь

"Дуже важко налагоджувати комунікацію з окупантами. Вони не йдуть на контакт. Не дають змогу вивезти людей. Тому часто автобуси повертаються порожніми. На жаль, не обходиться без обстрілів під час евакуації і жертв серед мирного населення. В Бучанському та Броварському районі навіть були постріли з танку. Загинув наш поліцейський. Окупант дізнався місце, де ми зустрічали людей з Демидова. Наші працівники попали під мінометний обстріл", - додав поліцейський.

Ворог діє підступно, ніби погоджуючись на евакуацію цивільного населення. Та за цією ширмою відбувається перебудування окупаційних військ, просування і закріплення інженерних позицій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гуманітарна катастрофа та втрачений зв'язок - назвали найнебезпечніші райони Київщини

На 17 березня Україна погодила дев'ять гуманітарних коридорів для евакуації мешканців населених пунктів, постраждалих унаслідок російського вторгнення. Запрацювати вони мали о 9:00.

Зокрема, з села Шевченкове Київської області до Броварів за маршрутом: Шевченкове – Рудня – Семиполки – Калетянське – Козелець – Остер – Крехаєв – Рожни – Пухівка – Погреби – Бровари. Автобуси для евакуації будуть відправлені за маршрутом із Броварів.


Гуманітарний вантаж для Бучі Київської області. Автомобілі будуть відправлені з Білогородки за маршрутом: Білогородка – Гореничі – Стоянка – Капітанівка – Забуччя – Михайлівка-Рубежівка – Ворзель – Буча.

Гуманітарний вантаж для села Семиполки Київської області. Автомобілі будуть відправлені з Броварів за маршрутом: Бровари – Погреби – Пухівка – Рожни – Крехаєв – Остер – Козелець – Калетянське – Семиполки.

Зараз ви читаєте новину «"Б'ють, гвалтують, розстрілюють" - з Київщини намагаються вивезти якнайбільше людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути