четвер, 01 березня 2007 18:48

"Бріоні" торгуватиме костюмами біля Богдана

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Директор магазину Ольга Рябцева тримає смокінг Джеймса Бонда від ”Бріоні”
Директор магазину Ольга Рябцева тримає смокінг Джеймса Бонда від ”Бріоні”

Магазин елітного чоловічого одягу італійської марки "Бріоні" відкрили в центрі Києва — на Софійській площі, неподалік пам"ятника Богданові Хмельницькому.

"ГПУ" потрапила всередину салону в середу, за два дні до відкриття. Там саме наводили останній лоск. Робітники кріпили вивіску, регулювали освітлення у торговельній залі. Здавалося б, продавці "Бріоні" якось по-особливому ставляться до ексклюзивних і супердорогих костюмів цієї марки. Нічого подібного: смокінги й піджаки розпаковували й розвішували монотонно й мовчки.

Інтер"єр магазину розробляли італійські дизайнери "Бріоні". На стінах бежевого кольору вмонтовані плазмові телевізори, на стелі — кришталеві люстри. Магазин — двоповерховий, площа 178 кв. м. Є три примірочні, площа кожної — приблизно півтора на півтора метра. Одна з них розташована у віп-кімнаті на другому поверсі.

— Дехто з клієнтів не хоче, аби його бачили інші відвідувачі. Вони замовляють одяг до цієї кімнати, у ній переодягаються, міряють, — пояснює "ГПУ" Ольга Рябцева, директор магазину "Бріоні".

У цій кімнаті стоять два шкіряних крісла й невеликий столик. Родина або охоронці можуть зачекати на шефа за столиком, випити кави. Ольга Рябцева каже, що костюми від "Бріоні" найбільше купують політики й бізнесмени. Одяг шиють у Римі, Мілані й інших містах світу. Для костюмів використовують найкращі італійські та британські тканини: бавовну, екоріал (вовна з борідок гірських овець). Підкладку роблять із шовку. Є костюми з льону, пальта з кашеміру. Взуття, куртки й ремені виготовляють із крокодилячої та оленячої шкіри, з хутра нутрії й бобра. За бажанням клієнта, на фабриці в піджак можуть вплести золоті чи платинові нитки. Таке замовляють дуже багаті покупці. Термін виготовлення персонально замовленого костюма — два місяці. Аби зняти мірку з віп-клієнтів, до Києва кілька разів на рік приїжджатиме з Італії майстер "Бріоні". Кажуть, такий костюм коштуватиме 100 тис. грн або й дорожче.

— А це — смокінг Джеймса Бонда. Саме в одязі цієї моделі грав Бонд у покер в казино "Рояль". Ми тільки-но отримали його з Італії, навіть ціни ще не знаємо, — каже Ольга Рябцева, показуючи розвішений на плечиках чорний костюм.

Смокінг Бонда оброблено чорним оттоманським шовком, ґудзики — з натурального рогу. Підкладка зсередини вишита пістолетами й цифрами 007. Кореспонденти "ГПУ" нарахували сім потаємних кишень: одна зроблена в формі кобури. Є ще водонепроникна кишеня для секретних документів. У комір вшите таємне відділення для "сталевого кабелю". Потім перечитали окрему інструкцію для смокінга. Виявилось, ми не зауважили в лівому рукаві футляру для ножа.

У магазині торгуватимуть колекцією "Весна–літо-2007". Найдешевший товар — чоловічі шкарпетки — коштує від 115 грн. Джинси й ремені — від 1600 грн, краватки — 1200. За найдешевшу сорочку треба заплатити 2 тис. грн. За костюм — 12 тис. грн, за пальто — від 18 тис. Шкірянка з хутром коштуватиме від 30 тис. Є навіть портфелі. Найдорожчий — за 18 тис. грн.

У магазині не називають імен майбутніх клієнтів. Костюми від "Бріоні" люблять прем"єр Віктор Янукович та міністр транспорту Микола Рудьковський. А президентові Віктору Ющенку, кажуть фахівці, крій від "Бріоні" не підійшов.

Точна адреса бутику — вул. Володимирська, 20/1а. Магазин працює щодня з 11.00 до 21.00, у неділю — до 20.00. Без обідніх перерв.

Зараз ви читаєте новину «"Бріоні" торгуватиме костюмами біля Богдана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути