Ексклюзиви
вівторок, 07 листопада 2006 15:36

Артем Гладкий намагається повернути квартиру родині

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Артем Гладкий біля дверей власного помешкання на Великій Васильківській. На дверях — сліди від ”болгарки”, якою орендарі зрізали старі замки
Артем Гладкий біля дверей власного помешкання на Великій Васильківській. На дверях — сліди від ”болгарки”, якою орендарі зрізали старі замки

Під час зустрічі Артем Гладкий, 24 роки, показує всі документи, які має при собі. Паспорт із реєстрацією, документи про приватизацію квартири, довіреність, право власності. Квартира Артема — двокімнатна, на 5-му поверсі дому на Великій Васильківській, 67/7. Розкішне житло — між станціями метро Республіканський стадіон та Палац Україна. Вікна кухні та кімнати розміщені під красивою баштою.

— Мій дідусь прожив тут усе життя, працював у домі електриком, знав кожен закуток. Мене після народження принесли до цієї квартири, — каже хлопець, піднімаючись сходами до дверей.

Торік у серпні Артемові дідусь та бабуся здали свої 62 кв. м житла на Великій Васильківській в оренду на 11 місяців киянці Оксані Слюсар. Самі переїхали на дачу у Вишгородський район. У червні цього року дідусь раптово помер — серцевий напад. Власниками приватизованої квартири залишилися Артем, його батько Сергій Григорович і бабуся Софія Василівна. Сім"я повідомила орендарів: після закінчення терміну більше не має наміру здавати житло.

— Ті пообіцяли підшукати нове місце. А за місяць запропонували подовжити оренду на тих самих умовах — 700 доларів за місяць, — згадує Артем.

Сигналізацію провели без згоди на те власників квартири

Родина не погодилася. Тоді орендар Оксана Слюсар подала позов до Печерського суду. Підстава, каже Артем, була такою: про смерть дідуся вона, Оксана Слюсар, нічого не знає. Насправді жінка буцімто домовилась із дідусем, що він і далі здаватиме своє житло. Оксана Слюсар оцінила можливі збитки, завдані розірванням угоди, у 38 тис. грн. Звільняти квартиру орендарка відмовилася.

26 жовтня о сьомій ранку Артем був у власному помешканні востаннє.

Коли йшов, поклав у рюкзак альпіністське спорядження. Думав: якщо ситуація стане критичною і загрожуватиме його життю, спуститься на вулицю по стіні. Виявилося, з квартири зникли відеомагнітофон "Фунай", двокамерний холодильник LG, комп"ютер з монітором, пральна машина "Вятка". Помешкання переробили на офіс.

Молодий чоловік устиг сфотографувати документи, в яких фігурувало ТОВ "Потейто хауз" ("Картопляна хата"). Спрацювала сигналізація, і за десять хвилин під дверима були працівники фірми "Безпека-Комплекс". Ще за 15 хвилин приїхала орендарка Оксана Слюсар. Разом із нею — чоловіки з "болгаркою". Артем викликав міліцію.

Міліціонери разом з Оксаною Слюсар чекали, доки "болгаркою" зріжуть замки. Потім перевірили паспорт хлопця з реєстрацією. Жінка, своєю чергою, показала міліції ухвалу Печерського суду, підписану суддею Юлією Іваненко. Там було вказано: родині Артема заборонено "вчиняти будь-які дії, спрямовані на виселення або перешкоджання користуватися Оксані Слюсар приміщенням". Рішення суду, датоване 9 жовтня, підлягає негайному виконанню.

— Я цю ухвалу бачив уперше, — каже Артем. — Виходить, кожен може винайняти квартиру, а потім знайти привід і подати до суду. Мовляв, домовлялися про одне, отримали інше. І жити в квартирі, скільки захочеться.

Зараз Артем самотужки намагається повернути квартиру. Батько доглядає за хворою бабусею, всі довіреності родина оформила на хлопця. Останні три місяці весь його час відбирають візити до суду, прокуратури, міліції. Тричі ходив у "Київенерго", просив, щоб орендарям відключили струм. "Відрізав" Оксані Слюсар телефон — вона встановила новий. Сигналізацію орендарі теж провели без згоди на те власників квартири. Жодної відповіді з інстанцій Артем ще не отримав, його ніби не помічають. Тим часом у квартирі Гладких працює офіс, щодня до нього на роботу приїжджає чоловік десять.

Хлопець живе у знайомих. Працює в Університеті "Україна". На невелику зарплатню утримує батька, бабусю, сплачує послуги юридичних консультацій.

Орендар керує в "Потейто хауз"

Кореспондент "ГПУ" зателефонувала в кафе "Картопляна хата" ("Потейто хауз") на Великій Васильківській, 49а і запросила до телефону Оксану Слюсар.
— Залиште свій телефон, вона сама знайде вас, — відповіла інша Оксана, адміністратор.
На запитання, ким працює в компанії Оксана Слюсар, адміністратор відповіла: "одним із керівників".
За декілька хвилин Оксана Слюсар зателефонувала у редакцію.
— Справа перебуває в суді. А в мене немає жодного бажання про це говорити, — відповіла коротко. Уточнювати свою посаду в компанії жінка теж не побажала.

Зараз ви читаєте новину «Артем Гладкий намагається повернути квартиру родині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути