Ексклюзиви
четвер, 21 грудня 2006 18:52

Ахметов відкрив п"ятизірковий готель

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Дівчина, яка відповідає за розміщення гостей у новому готелі ”Опера”, показує ванну кімнату. Постояльцю готель пропонує набір шампунів і кремів. На дівчині халат, який можна купити за 800 гривень
Дівчина, яка відповідає за розміщення гостей у новому готелі ”Опера”, показує ванну кімнату. Постояльцю готель пропонує набір шампунів і кремів. На дівчині халат, який можна купити за 800 гривень

Минулої середи до щойно відкритого готелю преміум-класу "Опера" на вул. Богдана Хмельницького, 53 заїхали перші  постояльці. Найдешевший номер тут коштує 328 євро за добу, номер-люкс — 544. Власник готелю — компанія "Систем Кепітал Менеджмент", яка належить найбагатшому українцю, бізнесменові та нардепові з Донецька Ринату Ахметову, 40 років.

П"ятизірковий готель "Опера" складається з трьох сполучених один із одним будинків. Шестиповерхова біло-рожева фасадна будівля має не надто пишний декор і скісний мансардний дах.

На відкритті готелю гостей біля гардероба зустрічав скрипаль у смокінгу. Гості збиралися на першому поверсі у величезному холі під скляним куполом і мармуровими колонами. Сідали на шкіряні дивани за столиками для кави. Час від часу над ними схилялися офіціанти й тихенько запитували: "Чого бажаєте?". Журналістів пригощали кавою, чаєм і печивом. Каву готували в італійському ресторані "Ла Скала", до якого з холу веде окремий вхід.

— У нас 217 осіб персоналу, — хвалиться керівник готелю Клінтон Ріббон.

У "Опері" 138 номерів. Є, наприклад, кімната з назвою "Борис Годунов" — декорована в стилі боярської палати середньовічної Росії. А єгипетська кімната в жовто-синіх кольорах має вирізані в стінах фігури язичницьких богинь. У марокканському номері стоять антикварні різьблені меблі, диван із подушками, столик для нардів і шахів, а також кальян. Кімната для молодят оздоблена в біло-чорних кольорах, на дзеркальному столику — квіти. Біля кожного номера є приміщення з окремим входом для охоронців чи водія постояльця. За неї треба платити окремо — 300 євро за добу.

У кожному номері — кондиціонер і сейф. У ванній — набір косметики з кремів і шампунів, зубні щітки. У шафі — капці та халат.

— Якщо клієнтові дуже сподобається халат, його можна купити за 800 гривень, — каже начальник зміни розміщення гостей.

Керівник відділу маркетингу "Опери" Олександр Волошин розповідає, що його готель має поєднувати статечну вишуканість і домашній затишок.

— Щоразу, як клієнт у нас зупинятиметься, робитимемо йому подарунок чи сюрприз — пляшку шампанського, квіти. Якщо він приїде до нас уп"ятнадцяте, подаруємо щось на півтори тисячі гривень.

Менеджери СКМ сподіваються, що вкладені в готель кошти повернуться за 8–10 років.

— Можливо, з часом готельний бізнес стане одним із напрямів нашої діяльності, — зауважує піар-директор компанії Наталія Ємченко. СКМ також має п"ятизірковий готель у Донецьку.

У Києві це вже другий  п"ятизірковий готель. 2001 року в столиці відкрили готель "Прем"єр Палас". Найдешевший номер у ньому коштує 284 євро за добу, люкс — 648, апартаменти — 2268.

У Києві 118 готелів, в яких загалом 8,5 тис. номерів. Другу й третю будівлі "Опери" відкриють у березні наступного року.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов відкрив п"ятизірковий готель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути