Ексклюзиви
понеділок, 17 травня 2021 17:51

"Я вам не Черновецький" - Кличко звернувся до "послідовників Януковича"

"Я вам не Черновецький" - Кличко звернувся до "послідовників Януковича"
Кличко вимагає від правоохоронців звіту про статус справ, переданих КМДА. Фото: klichko.org

Столична влада вимагає від правоохоронних органів звіт про статус справ щодо яких КМДА передала документи за результатами аудитів.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко.

За його словами, міська влада регулярно проводить аудити. Зокрема, з 2015 року Департамент внутрішнього фінансового контролю та аудиту провів 385 перевірень і передав правоохоронцям матеріали за 316 об'єктами аудиту.

Кличко уточнив, що за наявною інформацією, за цими матеріалами зареєстрували 168 кримінальних проваджень або матеріали долучили до справ, порушених раніше. За всіма кримінальними провадженнями правоохоронці підготували 52 повідомлення про підозру. Щодо 27 - передали обвинувальні акти в суд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський роздратований: ЗМІ довідались про конфлікт президента з Кличком

"Але питання: яка ситуація з іншими справами? Бо сьогодні перевірки й обшуки здійснюють переважно за тими матеріалами, що передали ми самі. За деякими справами місто передало матеріали ще два роки тому. Наприклад, щодо Департаменту соцполітики. А деякі комунальні підприємства та структурні підрозділи вже надавали документи на вимогу правоохоронців. Зараз вони прийшли шукати знову. Тепер беруть копії тих документів, які є в правоохоронних органах", - зазначив Кличко.

Він наголосив, що події, які розгортаються навколо міської влади в останні тижні, схожі на "заангажовану акцію, підготовлену похапцем".

"Скажу одне: ви зараз провертаєте ту ж схему, що робив Янукович із Черновецьким. Бо "креативні" юристи цієї спецоперації - ті ж самі. Але ж врахуйте: я вам не Черновецький. А от ви - таки наступники Януковича. Пам'ятаєте, де він зараз?", - резюмував мер.

Нагадаємо, столична прокуратура та фіскали продовжують серію обшуків у приміщеннях КМДА й приватних підприємств. Зокрема, обшуки вже відбулися в комунальних підприємствах Спецжитлофонд, Київзеленбуд, Київавтодор, Київміськсвітло, Київпастранс та Київський метрополітен. Працівників установ підозрюють у корупції щодо виділення землі, махінації на закупівлях, заволодінні коштами міського бюджету й ухиленні від сплати податків. Сума збитку - мільйони гривень.

Віталій Кличко, коментуючи дії правоохоронців і прокуратури, заявив про тиск на столичну владу й на нього особисто. "Правоохоронці й податківці буквально кошмарять столичну владу. Такого не було в Україні навіть у "махрові" часи Януковича. Вриваються на комунальні підприємства, додому до керівників. Це якісь нальоти", - сказав мер на засіданні Київради.

Зараз ви читаєте новину «"Я вам не Черновецький" - Кличко звернувся до "послідовників Януковича"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути