Літо в самому розпалі й Gazeta.ua підготувала добірку місць де можна скуштувати морозиво незвичайного приготування, смаку та подачі.
Кафе-кондитерська "Monkey Nice Cream", Русанівська набережна, 4. Графік роботи з 10:00-22:00.
У цьому кафе готують морозиво за унікальною технологією: його заморожують за хвилину перед гостем, використовуючи рідкий азот. Така стрімкість в приготуванні дозволяє уникнути утворення кристалів льоду, до того ж це дуже видовищно. Морозиво подається у вафлі, посипане наповнювачами й укладене в стаканчик. Смаки можна зробити будь-які, але з родзинок меню - чорнично-лавандове й шоколадне з горіхом і кремом маршмеллоу.
Ресторан "Vero Vero", вул. Іллінська, 18 на Подолі. Графік роботи з 08:00-00:00.
У закладі проходить фестиваль морозива, який триватиме до осені. Ресторан пропонує близько 30 видів морозива: на основі італійського десертного вина з солоними шматочками лимона, зі смаком білих грибів, пармезану або бузку, чорнослив-віскі або зі смаком коктейлю Бульвардье з копченою грушею. Сорбети огіркова Маргарита, Bloody Mary, просекко-манго.
Кіоски "Лакомка", вул. Хрещатик. Графік роботи з 09:00-20:00.
У закладі продають м'яке морозивом, яке купують на вагу й поливають шоколадом або посипають кольоровою глазур'ю. Нещодавно тут з'явилася суперновинка - морозиво з додаванням вугілля (ніяких шкідливих барвників) і смаком тірамісу.
Кафе "Умка", вул. Костьольна, 6, станція метро Майдан Незалежності. Графік работи з 09:00-22:00.
Кафе пропонує морозив і сорбети з натуральних інгредієнтів. З незвичайних смаків - пивне й винне з сапераві, зі смаком дитинства морквяно-яблучне серед сорбетів. Серед морозива - солона й солодка карамель, а також неймовірна новинка для сирних гурманів - морозиво з горгонзоли. Кулька морозива з сапераві та горгонзоли.
Ресторан "Гра з вогнем", вул. Хрещатик, 6. Графік роботи з 12:00-00:00.
У меню закладу нещодавно з'явилося шоколадне морозиво з беконом і перцем чилі. У процесі приготування бекон обсмажується до хрустких шматочків і змішується з морозивом. Чилі додається і в саме морозиво, і в якості декору покриває глазур.
Ресторан "Panna Pasticceria", вул. Велика Житомирська, 6/11. Графік роботи з 08:00-23:00.
У закладі представлено традиційне італійське м'яке морозиво - джелато. У Panna підкреслюють, що джелато й морозиво - різні продукти, адже італійське робиться за іншою технологією та рецептурою. В результаті виходить десерт з меншою жирністю і вмістом води, з кремовою текстурою. З незвичайних смаків - джелато на основі рікотти з цукатами, білої кави, солоної карамелі. Тут можна замовити джелато в булочці бріош, в шоколаді на паличці, у вигляді цукерок, тортів.
Фестиваль Ulichnaya Eda зона "FRICE", вул. Біломорська, 1.
Тут готують смажене морозиво зі свіжих фруктів і ягід прямо у вас на очах. Основу смаженого морозива складають пломбір, шоколад або зелений чай, в які додають будь-які фрукти: полуниця, манго, персик, груша, черешня, малина, ожина, чорниця, ківі, банан, Нутеллу, печиво Орео та зефір.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Небезпека морозива: як обрати якісний продукт
Домашнє морозиво виходить смачнішим та кориснішим, ніж магазинне. До того ж, тут можна екпериментувати зі смаками. Додавати цитруси, ягоди та навіть алкоголь.
Коментарі
1