четвер, 01 червня 2017 01:37

Небезпека морозива: як обрати якісний продукт

Автор: Vse interesnoe
  Як обрати якісне морозиво для дітей
Як обрати якісне морозиво для дітей

Морозиво може бути надзвичайно корисним, якщо воно з правильних продуктів. Уважно вивчайте написи на етикетці, щоб не нагодувати малюка небезпечними для його здоров'я ласощами.

Як обрати безпечне морозиво

Не купуйте дитині морозиво на вагу, особливо в сумнівних місцях.

Якщо на упаковці великими літерами написано, що це морозиво "Дитяче", то те, що вказано дрібним шрифтом, має це підтвердити.

У натуральному морозиві, яке можна пропонувати малюкам не має бути рослинного масла, синтетичних барвників, штучних загусників й інших хімічних добавок – лише натуральні інгредієнти. Якщо говорити про Е-шки, то безпечними вважаються Е330 - лимонна кислота, Е163 - барвник із чорноплідної горобини, Е160 - барвник із моркви.

Автор: Vse interesnoe
  Як обрати якісне морозиво для дітей
Як обрати якісне морозиво для дітей

Якщо на упаковці вказано, що морозиво виготовлено за ГОСТом, це підвищує шанс на якісний продукт. Ласощі, зроблені відповідно до ДСТУ 4733, не містять рослинні жири.

Не купуйте морозиво, яке вже деформоване, з порушеною упаковкою, шматочками льоду в ньому - це свідчить про неправильне зберігання.

Купуючи шоколадне морозиво, зверніть увагу на його структуру - якщо немає шматочків шоколаду і колір однорідний, швидше за все в ньому не натуральний шоколад, а барвник і ароматизатор "ідентичний натуральному", що має бути зазначено на упаковці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зробити морозиво із трьох продуктів

Педіатри дозволяють пробувати морозиво дітям після трирічного віку, коли організм вже трохи зміцнів. Але будьте обережні, якщо горло малюка не загартоване і дитина не знайома з холодними напоями, морозиво може спровокувати застуду. А малюкам до 3-річного віку краще приготувати морозиво вдома.

Автор: Vse interesnoe
  Як обрати якісне морозиво для дітей
Як обрати якісне морозиво для дітей

Основу натурального десерту становить молоко або вершки - це корисно для малюка, оскільки молочні продукти є ідеальним джерелом кальцію. Для його засвоєння необхідний кальциферол - вітамін D, який виробляється в епідермісі під впливом ультрафіолетового спектра сонячних променів. Кальцій із морозива засвоюється ідеально, якщо їсти його влітку на вулиці. Холодне морозиво може стати профілактикою ацетонемічного кризу і запобігти тепловому ударові у малюка. Це не виключає необхідність давати дитині багато пити.

Зараз ви читаєте новину «Небезпека морозива: як обрати якісний продукт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути