пʼятниця, 24 лютого 2012 15:58

60% київських доріг потребують капітального ремонту

60% київських доріг потребують капітального ремонту

Аварія на Сирецько-печерській лінії метрополітену, вчора, 23 лютого, трапилась через коротке замикання в електромережі метрополітену. Це сталося через те, що сніг та бруд потрапив на контактну рейку.

Про це на сьогоднішній прес-конференції заявив начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА, Віталій Пшеничний. В рамках прес-конференції також обговорювалася готовність київського громадського транспорту та столичних доріг до раптового потепління.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З невідомих причин у Києві "зелена" гілка метро три години не працювала

"Подібний випадок вже трапився на цій же ліній 7 років тому, але, цього разу, принаймні, пасажири не застрягли в тунелі. - зазначив Пшеничний, - З тих пір ми встановили захист контактної рейки, але, очевидно, десь недопрацювали, оскільки снігово-соляна маса потрапила на контактну рейку, що й причинило коротке замикання. В подібних випадках диспетчер одразу попереджає машиністів, що вони мають зупинитись на станціях. Якщо ж вони не встигають - ми робимо все, щоб негайно вивести людей з тунелю."

Втім, ретельнішого ремонту потребує не лише метрополітен. Близько 60% відсотків київських доріг вже давно "зношені", тож будь-які значні зміни погоди лише прискорюють необхідність їх відновлення. Про це розповів генеральний директор "Київавтодору" Георгій Глінський.

"Ремонт вулично - доріжної мережі необхідний Києву вже давно. Проспект Перемоги не ремонтувався ще з часів Олімпіади 1980 року." - зазначив Глінський. -"Майже 200 тисяч квадратних метрів доріг у Києві деформовані. Для доріг найгірше саме оцей перехід температури через 0 градусів. Тож, якщо ми будемо чекати потепління, щоб почати ремонт - його обсяги зростуть у кілька разів."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Закарпатті негода відрізала від світу 3 тисячі людей

За даними Георгія Глінського, центральна частина Києва здебільшого вже відремонтована, негайного ремонту потребують ділянки шляхопроводу в районі Нивок та Святошина, також завершення ремонту очікує проспект Бажана. Як зазначив Глінський, "Київавтодор" вже домовився з КМДА про виділення коштів на ремонт цих ділянок і з сьогоднішнього дня роботи мають початися.

Нагадаємо, вчора, внаслідок короткого замикання в електромережі метрополітену, рух метро між станціями "Видубичі" та "Славутич" було призупинено на 3 години.

Зараз ви читаєте новину «60% київських доріг потребують капітального ремонту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути