четвер, 16 лютого 2012 11:53

На Закарпатті негода відрізала від світу 3 тисячі людей
7

Фото: Фото: Прес-служба МНС

На Закарпатті вчора випало близько 40 відсотків від місячної норми снігу. Через це у середу по обіді був перекритий рух транспорту у кількох напрямках. Відрізаними від решти населених пунктів досі залишаються близько 3 тисяч мешканців гірських сіл.

Хуртовини почалися у середу вранці. Сніг не вщухав до восьмої вечора. Негода ускладнювалася й сильним вітром. Через це на кількох відрізках обласних доріг утворилися затори.

"Найскладнішими були проїзди через гірські перевали, що на межі Закарпаття і Львівщини – Латірський та Абранський. Там учора працювали 20 спеціалізованих машин та 63 рятувальників. Вантажівки допомагали пересуватися великоваговим машинам. Усього за день відбуксирували 113 машин. На допомогу приїхали рятувальники з Дрогобича Львівської області. Вони прибули на двох спеціалізованих вантажівках – "БАТ-М" та грейдері", - розповіла начальник Центру пропаганди ГУ МНС України в Закарпатській області Наталія Батир.

За її словами, по обіді вчорашнього дня відбулося засідання керівництва ДАІ та МНС, де вирішили створити спільні мобільні групи. Працівники ДАІ повідомляли рятувальникам про складні ділянки доріг та автоаварії. На допомогу виїжджали разом.

Близько третьої години дня утворився затор із вантажівок на об'їзній дорозі Ужгорода в напрямку міжнародного контрольно-пропускного пункту "Ужгород". А о восьмій вечора через ДТП була перекрита автодорога міжобласного значення Мукачево-Рогатин-Івано-Франківськ-Львів між селами Пістрялово та Залужжя Мукачівського району. Через це водії автомобілів більше години стояли у заторі.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Ужгород потерпає від негоди

Станом на ранок четверга, відрізаними від світу лишаються жителі чотирьох сіл Воловецького району – Буковця, Розтоки, Петросовиці та Верб'яжу. Це близько трьох тисяч людей. О восьмій ранку до цих населених пунктів виїхала важка гусенична техніка. Рятувальники продовжують розчищати сніг.

Автобуси обласного та міжобласного значення продовжують працювати за зміненим графіком.

"Білети на маршрути продаємо тільки тоді, коли водій автобуса приїжджає на автостанцію і подає документи, тобто підтверджує, що готовий їхати", - сказали Gazeta.ua на автовокзалі "Ужгород".

За прогнозами синоптиків, у найближчі дні опадів не буде. Однак, збережеться понижена температура повітря.

Зараз ви читаєте новину «На Закарпатті негода відрізала від світу 3 тисячі людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути