Ексклюзиви
середа, 15 січня 2014 17:19
Ігор Яворський
Ігор Яворський
Колишній нападник тернопільської "Ниви", тренер

Сльози Роналду сказали більше за слова

Кріштіану Роналду, нападник мадридського "Реала" і збірної Португалії, отримав Золотий м'яч. Футболіст випередив нападника "Барселони" Ліонеля Мессі та півзахисника мюнхенської "Баварії" Франка Рібері. Нагороду за кращий гол отримав форвард збірної Швеції Златан Ібрагімович. Кращим тренером став колишній наставник "Баварії" Юпп Хайнкес.

Мені дуже сподобалась церемонія вручення Золотого м'яча, особливо поведінка футболістів та хороша атмосфера заходу. Рууд Гулліт, який був ведучим вечора, просто народжений для цієї ролі. Він говорив невимушено, вільно і з гумором. Молодець!

Роналду заслужено отримав нагороду. Він напрацював на неї. Вразили його сльози під час промови зі сцени. Вони сказали навіть більше за слова. Щиро у душі заздрю футболістам, які досягли таких вершин.

Також вітаю рішення ФІФА нагородити Пеле Золотим м'ячем за видатні заслуги у футболі. Коли він був діючим футболістом нагороду могли отримати лише європейці.

Рібері з "Баварією" виграв практично всі нагороди. Але його гра не вражала такою якістю, яку демонстрував Роналду. Португалець — це футболіст-легенда. У нього є неординарна техніка і вміння забивати. Це дуже важливі речі у футболі.

Не думаю, що вирішальним фактором у виборі переможця Золотого м'яча стали стикові матчі футболістів за право зіграти на ЧС-2014. Роналду весь рік провів дуже стабільно і без спадів.

Спілкувався зі своїми друзями, які мало розбираються у футболі. Вони одностайно підтримали Роналду. Потрібно визнати, що реклама також працює на гравця. Кріштіану можна часто побачити у рекламних роликах. Його поведінка минулого року була зразковою як на полі так і за його межами.

Не думаю, що зміна системи голосування за переможця Золотого м'яча грає визначальну роль. Важливо, як зіграв футболіст. У наступні роки суперництво Мессі і Роналду продовжиться. Конкуренцію їм складуть зірки провідних клубів Європи. Чимало топ-гравців мають у своєму складі "Баварія", "Реал", "Барселона" і ПСЖ.

Не пам'ятаю подібних голів до м'яча Ібрагімовича. Він унікальний. Такий можна забити раз на сто років. Швед заслужено виграв приз імені Ференца Пушкаша. Кращого м'яча я не бачив, можливо навіть і за все життя. Дуже важко влучити у ворота з 30 метрів, з кута штрафного майданчика ударом через себе у падінні. Златан згрупувався і пробивав зряче.

Юпп Хайнкес виграв усе, що міг. Вразило, що такий досвідчений і титулований наставник радів як дитина, коли його "Баварія" виграла свій останній трофей (клубний чемпіонат світу). Він пішов з піднятою головою і тепер може спокійно відпочивати. "Баварія" без Хайнкеса не виграла з стільки турнірів.

Футболісти, які ввійшли до символічної збірної, заслужили це право. Можливо, поза командою залишилися кращі виконавці. Важко визначити. У кожного буде свій варіант.

Українським футболістам, щоб потрапити у список претендентів на Золотий м'яч потрібно багато працювати, любити футбол, а не себе у футболі і виступати за серйозні європейські клуби, які змагаються за Лігу Європи чи Лігу чемпіонів.

У нас є Андрій Ярмоленко та Євген Коноплянка, які могли б поборотися за нагороду, але їм важко це зробити у своїх нинішніх клубах. Навряд чи "Динамо" і "Дніпро" зараз можуть претендувати на перемогу у Лізі чемпіонів. Треба реально дивитися на речі.

Зараз ви читаєте новину «Сльози Роналду сказали більше за слова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути