середа, 29 травня 2013 18:21
Ігор Яворський
Ігор Яворський
Колишній нападник тернопільської "Ниви", тренер

Ярмоленко віддає ідеальні передачі, але нападники "Динамо" не завжди їх розуміють

На вихідних завершився чемпіонат України з футболом. За чотири тури до фінішу донецький "Шахтар" оформив чемпіонство. Харківський "Металіст" уперше став другим. Київське "Динамо" фінішувало на третій позиції. З киянами такого ще не траплялося. Найкращий бомбардир чемпіонату - Генріх Мхітарян. "Гірник" забив 25 м'ячів.

За грою вірменина було приємно спостерігати. Також сильно відіграв Фернандіньо. Ці футболісти заслуговують на високу оцінку за підсумками сезону. Вони були найкращими і якісно виділялися на фоні інших.

Протягом всього чемпіонату Мхітарян демонстрував колосальну працездатність. Також цього сезону у нього проявилося гольове чуття. Він командний гравець. Мене вражає його гра на колектив. У матчі проти донецького "Металурга" був епізод, коли Генріх виходив на одина на один з голкіпером, але віддав передачу на свого партнера, який забивав гол вже у порожні ворота. Мхітарян міг і сам пробити, але вчинив в інтересах команди. Він не зациклений на своїх особистих рекордах і досягненнях.

Девіч? Я читав інтерв'ю Маркевича. Мирон Богданович влучно висловився про футболіста. Марко знайшов свою команду, де у нього вірять. Нападник відчуває себе у "Металісті". як риба у воді. Йому нікуди не потрібно йти, а продовжувати спокійно працювати. Партнери довіряють йому і грають на нього.

Збірній України бракуватиме Девіча у матчі з Чорногорією. Марко набрав хорошу форму і міг допомогти національній команді. Взагалі, для нашої збірної травма будь-якого гравця атаки — це втрата. Головне, що у нас розумний та дисциплінований тренер. Я працював з Михайлом Фоменком і знаю, що він може налаштувати футболістів на серйозну та безкомпромісну боротьбу. Заради перемоги гравці віддадуть всі сили на футбольному полі.

Голкіпери — це розчарування чемпіонату. Цього сезону їхня гра не вражала. Основний воротар збірної П'ятов допускав помилки. Більшого очікував від Худжамова. Він досвідчений, виступав за "Шахтар". Коваль розпочав непогано, але йому бракує впевненості. З молодих ніхто не вистрелив. Голкіпери-легіонери, які є в наших командах, дуже низького рівня. Думаю, навіть у першій і навіть другій лігах є сильніші воротарі, ніж декотрі у прем'єр-лізі.

Захисник "Металіста" Асеведо — непоганий футболіст, грав надійно. Але я б не сказав, що він особливо виділявся. Його запорука успіху — це стабільність. Взагалі, "Металіст" вдало веде селекційну роботу, на відміну від інших українських клубів. Коли дивишся на деяких гравців "Таврії", "Волині", "Карпат", то хочеться плакати. Це просто катастрофа. Як вони взагалі можуть грати в прем'єр-лізі?

Хорошому футболісту не потрібна адаптація. Треба лише набрати фізичні кондиції і трішки притертись до колективу. Якщо гравець розуміє футбол, то зможе спокійно грати. Це коли беруть "лівих" футболістів, то починають говорити про адаптацію. У другій лізі є гравці, які заслуговують на увагу команд з еліти. На них не дивляться. Беруть іноземців. Я не проти легіонерів, але вони мають бути сильними. От як Фернандіньо, Срна чи Рац. Разван 10 років виступав за "Шахтар". У нього були хороші матчі, траплялися і провали, але він працював на полі.

Ще б із захисників виділив Папу Гуйє. Сенегалець відіграв сезон стабільно. Коли він на полі, "Металіст" себе комфортно почуває в захисті. Папа підчищав в обороні, діяв надійно. Подобається Віталій Мандзюк із "Дніпра". Він працьовитий хлопець. Артем Федецький може зіграти чистого захисника, який зосереджений тільки на захисних діях, а може підключатися до атак. Він завжди заряджений на боротьбу. Старається виграти всі єдиноборства.

Євген Коноплянка залишив двояке враження своєю грою. Міг видати дуже вдалий матч, а міг бути непомітним на полі. Особливо це стосується вирішальних матчів для "Дніпра". Можливо футболісту дошкуляли травми чи психологічний тиск. ЗМІ писали про інтерес до гравця з боку європейських грандів, називали суми у 50 мільйонів євро. Десь це і нашкодило.

Олег Гусєв — це, мабуть, єдиний із футболістів "Динамо", хто відпрацьовував на всі 100%. Коли він виходив на поле, то відчувалося, що гравець перебуває на своєму місці. Ті матчі, які Гусєв провів за збірну, були на найвищому рівні. Крім того, він гравець середньої лінії, який може забити. Це важлива риса для футболіста.

Я б також хотів виділити Ярмоленка. На фоні інших гравців "Динамо" - це дві світлі плями команди. Андрій — неординарний футболіст, у нього хороша ліва нога. Він віддає ідеальні передачі, але нападники команди не завжди їх розуміють. У нього хороші перспективи. Якщо йти з "Динамо", то у солідну команду, яка вирішує серйозні завдання. Переходити у посередній клуб сенсу немає.

Зараз ви читаєте новину «Ярмоленко віддає ідеальні передачі, але нападники "Динамо" не завжди їх розуміють». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути