Ексклюзиви
середа, 14 березня 2018 12:35

Затишна тераса: як правильно облаштувати навіс біля будинку
14

Дерев'яні навіси створюють враження єдності з природою і навколишнім ландшафтом
Фото: remontbp.com
Дерев'яні навіси створюють враження єдності з природою і навколишнім ландшафтом
Дерев'яні навіси створюють враження єдності з природою і навколишнім ландшафтом
Дерев'яні навіси створюють враження єдності з природою і навколишнім ландшафтом
Дерев'яні навіси створюють враження єдності з природою і навколишнім ландшафтом

Беззаперечним плюсом приватного будинку є можливість зробити терасу для відпочинку. Там можна заховатися від палючого сонця і водночас насолоджуватися свіжим повітрям та ароматами квітів.

Перед початком будівництва потрібно спочатку створити проект, підготувати матеріалів, що будуть використовуватися, вирівняти поверхню грунту, установити опори навісу, поздовжні балки між опорами, настил і кріплення даху.

Матеріали необхідно вибирати відповідно до стилю будинку і загального ландшафтного дизайну. Як опори можна використовувати дерев'яні бруси, цегляні стовпчики або сталеві труби. Для каркаса найкраще використовувати дерево або металопрофіль. Для покрівлі використовується матеріал, аналогічний тим, що використовувався на інших будівлях. Оптимальними варіантами покрівлі будуть: пластик, полікарбонат, профнастил та металочерепиця.

Залежно від конструкції виділяють такі типи навісів: одне і двосхилі, аркові. Арочний тип є найскладнішим, але і виглядає більш привабливо. Найрідше використовується двосхилий тип конструкції.

Навіс "козирок"

Цей тип навісу служить засобом захисту від дощу і снігу біля вхідних дверей. Підтипом такого навісу є прибудова над терасою, яка фіксується однією стороною до стіни будівлі. Під навісом можна розташувати меблі, столик, барбекю або невелику зону відпочинку для комфорту мешканців приватного будинку.

Якщо будинок дерев'яний, то і навіс виконується з бруса, якщо ж цегляний, то підійде металеве покриття.

Навіс-прибудова

Цей тип конструкції габаритний і являє собою цілу прибудову, одна її сторона кріпиться до дому, а друга встановлюється на опори.

Основна їхня перевага полягає в тому, що можна безперешкодно пересуватися по захищеним доріжках в будь-яку погоду, а взимку ці доріжки не знадобитися очищати від снігу.

Навіс-альтанка

Це один з найулюбленіших типів навісу у всіх власників будинків, який може виконуватися в формі кола, квадрату, багатогранника і т.д. Альтанка може бути відкритого типу, в такому випадку досить опор і самого даху, що буде захищати від поганої погоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дизайн вітальні 2018: як правильно вибрати шпалери

Навіси з металопрофілю

Головною перевагою цього матеріалу є його легкість і сполучуваність з іншими матеріалами. Це якісний, надійний і міцний матеріал, що здатний прослужити дуже довго, за умови, що за ним будуть правильно доглядати. Під поняттям доглядати мається на увазі спеціальна обробка покриття антикорозійними засобами або фарбами, що містять подібні елементи в своєму складі.

Дерев'яні навіси

Такий тип покрівлі створює враження єдності з природою і навколишнім ландшафтом. Основна перевага полягає в тому, що дерево добре піддається обробці, а значить можна створювати оригінальні форми і сміливо втілювати свої дизайнерські задумки. Важливо пам'ятати, що дерево необхідно обробляти захисними розчинами, що убезпечать брус від комах і гниття.

Зараз ви читаєте новину «Затишна тераса: як правильно облаштувати навіс біля будинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути