четвер, 11 лютого 2021 12:33

Вітальня кольору венге: назвали особливості інтер'єру
11

Вітальня кольору венге в сучасному стилі
Фото: remontbp.com
Вітальня кольору венге в сучасному стилі
Вітальня кольору венге в сучасному стилі
Вітальня кольору венге в сучасному стилі
Вітальня кольору венге в сучасному стилі

При оформленні дизайну інтер'єру вітальні дуже важливо продумати всі деталі і облаштувати вітальню з урахуванням її функціонального призначення. При цьому не варто забувати, що кімната повинна залишатися максимально комфортною, затишною і привабливою.

Стильно виглядають відтінки і фактури під деревину, які ніколи не виходять з моди. Одним з таких прикладів є колір венге, який завжди виглядає дорого, благородно і вважається гідною альтернативою однотипним коричневим відтінкам.

Відтіняти темний венге слід за допомогою світлої обстановки. Крім основного джерела освітлення використовувати настінні бра і додаткове підсвічування у вигляді точкових світильників.

Для невеликої вітальні актуально мінімальне використання предметів і аксесуарів в подібному дизайні. Нехай це буде стінка, рами картин, штори або подушки на дивані. У вітальнях з більшою площею можна додатково використовувати венге в дизайні підлогових покриттів і оббивці м'яких меблів.

Предмети меблів з дизайном деревини в одному з відтінків венге завжди виглядають аристократично і благородно, проте дизайнери радять не надто захоплюватися їх кількістю і використовувати їх в інтер'єрі вітальні в різних пропорціях.

Для просторих кімнат це може бути, як невелика гірка кольору чорного шоколаду, так і затишне крісло або диван з ледве помітними фіолетовими нотками. У разі застосування двох-трьох акцентів в стилі венге, ви можете розташувати обрану меблі хаотично, наскільки це дозволяє квадратура кімнати, або поєднати предмети в єдиному ансамблі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зручний інтер'єр вітальні: як вписати барну стійку у дизайн

Не менш оригінально виглядає повне акцентування деревного відтінку, коли всі меблі в вітальні або її деякі деталі виконані в єдиному стилі і кольорі. При цьому наявність ще одного темного кольору в кімнаті не вітається.

Для оформлення вітальні в стилі хай-тек, з його простими формами і прямими лініями, гармонійним поєднанням металу зі склом і переважанням контрастних білого і чорного кольору, венге може використовуватися в дизайні меблів і дверей.

Неординарний лофт також прекрасно виглядає з різними доповненнями в оббивці меблів.

Інтер'єр в стилі неокласицизму поєднує в собі вишуканість класики і сучасні деталі, тому в цьому випадку ідеальним рішенням для втілення венге стануть ніжки крісел, статуетки, рами картин.

У вітальні меблі мають не тільки відповідати смаковим пристрастям господарів житла, а й поєднуватися один з одним. Тоді створять затишну атмосферу. Справитися з таким завданням під силу навіть людині без спеціальної освіти у сфері дизайну.

Що стосується основних варіантів розстановки, то тут можна виділити круговий, симетричне і асиметричне розташування. У разі кругового розміщення меблів, всі предмети розташовуються навколо єдиного центру - журнального столику.

Зараз ви читаєте новину «Вітальня кольору венге: назвали особливості інтер'єру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути