середа, 30 червня 2021 16:11

Вибираємо поршневий компресор

Вибираємо поршневий компресор
На що звернути увагу перед купівлею поршневого компресора?

Якщо перед вами постало завдання придбати компресор для своїх побутових цілей, ця стаття для вас. Пропонуємо ознайомитися, які типи компресорів бувають і за якими параметрами вам легше буде зробити вибір.

Які види поршневих компресорів бувають

Поршневі компресори діляться на декілька видів. За типом з'єднання з первинною силовою установкою вони бувають коаксіальними і ремінними.

Коаксіальні (прямі) більш доступні за ціною, характеризуються меншою продуктивністю і призначені для нетривалої роботи (приблизно 20 хвилин на годину). Якраз підходять для періодичних робіт в процесі ремонту або робіт в гаражі.

Ремінні поршневі компресори створені безпосередньо для безперервної серійної роботи і можуть витримувати досить жорсткі умови експлуатації.

Поршневі компресори також відрізняються за системою змащення.

Масляні заправляються компресорним маслом для захисту деталей, які труться, що допомагає продовжити термін експлуатації. Періодично масло необхідно буде замінювати і доливати до необхідного рівня, інакше компресор довго не прослужить. Також на виході з такого компресора потрібно встановлювати очисні повітряні пристрої та фільтри, які можна придбати окремо.

Безмасляні схожі за принципом роботи з масляними, проте стиснення повітря відбувається без участі масла. Такі компресори відрізняються меншим ресурсом, проте працюють тихіше і не вимагають додаткового очищення повітря на виході.

Інші важливі параметри

Продуктивність вкаже вам який компресор підійде до обладнання, з яким ви його збираєтеся використовувати. Параметр показує кількість виробленого стиснутого повітря - від десятків до тисяч літрів в хвилину. Тому перш за все зверніть увагу на витрату повітря вашого пневмоінструменту - важливо, щоб продуктивність компресора його покривала, а краще навіть перевищувала.

Обсяг ресивера також грає важливу роль при виборі компресора. Чим більше резервуар для повітря, тим більше завдань ви зможете виконати за одне включення двигуна.

Робочий тиск в ресивері у різних компресорів може різнитися - як правило, в діапазоні 6-12 атмосфер. Кожен компресор оснащений регулятором тиску, яким визначається потрібний тиск на виході.

Потужність компресора для домашніх цілей, як правило, в межах 3-4 кВт. Врахуйте, що більш продуктивні компресори частіше потребують трифазної мережі 380 В, що вже не поєднується зі звичайними побутовими умовами.

Підсумувавши все згідно з основними параметрами, можна прийти до висновку, що для побутових робіт (в гаражі або майстерні), найкраще підійдуть коаксіальні компресори. Обсяг ресивера рекомендовано обирати в межах 50 літрів, а продуктивність - до 400 л/хв.

Зараз ви читаєте новину «Вибираємо поршневий компресор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути