вівторок, 19 січня 2021 02:28

Стиль лофт став доступнішим: дизайнерські меблі своїми руками
11

Як зробити самому дизайнерські меблі у стилі лофт
Фото: stroy-podskazka.ru
Як зробити самому дизайнерські меблі у стилі лофт
Як зробити самому дизайнерські меблі у стилі лофт
Як зробити самому дизайнерські меблі у стилі лофт
Як зробити самому дизайнерські меблі у стилі лофт

Стиль лофт є одним з найпопулярніших напрямків у дизайні як вбудинках, так і в барах, офісах. Предмети для нього можна зробити своїми руками із залишків різних будматеріалів.

У цьому немає нічого складного, адже цьому напрямку властиві прості геометричні форми і мінімалізм. Головне, щоб такі меблі вписувалася в дизайн будинку і колірну гамму.

Предмети інтер'єру повинні бути старими або штучно постареним. Основою таких меблів служать сталеві профілі, які пригвинчені до підлоги і до стіни дюбелями. Для виробництва всіх видів меблів підійдуть:

дошки, палети, піддони, ящики, шматки дерева;

профільні труби, прути, сітки, колеса, шестерні;

шкіра, полотно, льон.

У декорі нерідко застосовуються вироби з бетону або грубо обтесані каменю. А ось такі породи, як мармур, які не впишуться в концепцію цього брутального стилю. Пластик використовувати небажано, так як він занадто вибивається з стильової спрямованості. Найчастіше в стилі лофт виготовляють столи, ліжка, пуфи, тумби різного призначення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали найкращі матеріали для інтер'єру прихожої

Лофтове ліжко найпростіше зробити з палет, які можна знайти на складах або в торгових компаніях. Зашліфувати поверхню піддонів за допомогою шліфувальної машинки або наждачного паперу, щоб позбутися від задирок.

Цей матеріал потрібно покрити лаком, переважно матовим. Матрац і подушки з натуральних матеріалів в стриманій колірній гамі стануть завершальним штрихом.

З'єднати палети між собою, щоб вийшов єдиний каркас. Оббити основу ліжка м'якою тканиною або ковроліном. Покласти на каркас матрац і подушки.

Столики в стилі лофт мають дерев'яну стільницю прямокутної форми і металевий каркас різної конструкції. Щоб зробити його своїми руками будуть потрібні: дошки з ялиці - 4 шт, сосновий брус - 4 шт, 7-сантиметрові шурупи - 30 шт, морилка та поліуретановий лак.

Зібрати основу, щоб вийшло 2 прямокутники як на фото. Отвори для кріплення краще зробити в кожному кутку заздалегідь. Дошки потрібно відшліфувати машинкою або наждачкою. Зібрану стільницю просочити морилкою темного кольору.

Однією з останніх розробок спеціалістів у сфері дизайну є використання епоксидної смоли. Меблі з нею виглядають не тільки красиво, але і унікально.

До складу полімеру входить смола і затверджувач. Ці речовини створюють міцний декоративний матеріал, який стійкий до механічних пошкоджень. Тому на цих меблях не буває тріщин і відколів. А це вони мають глянсову поверхню, яка стійка до підвищеного рівня вологи.

Зараз ви читаєте новину «Стиль лофт став доступнішим: дизайнерські меблі своїми руками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути