Ексклюзиви
субота, 10 березня 2018 23:28

Спальня в двох тонах: як оригінально оформити кімнату
13

Фото: remontbp.com

Для створення затишної атмосфери можна використати всього кілька кольорів. Так інтер'єр буде виглядати унікальним та довершеним. Комбінування двох кольорів - це стильне, модне і цікаве рішення, що зробить дизайн більш свіжим і привабливим.

Спочатку потрібно зонувати спальню, розділивши її на робочу зону і зону для відпочинку.

Підбір колірної гами стосується не тільки шпалерів, але і меблів та декорі. Якщо кімната дуже маленька, то краще не використовувати комбінацію двох кольорів або ж комбінувати світлі, пастельні тони.

У великій кімнаті все набагато простіше, адже тут немає ніяких обмежень. У такій спальні можна декорувати стіни, зонувати простір і застосовувати комбіновані шпалери двох будь-яких кольорів. При комбінуванні шпалер важливо враховувати те, яким буде розподіл стіни, вертикальним або горизонтальним. Залежно від цього кімнату можна візуально розширити, підняти або опустити стелі.

Якщо кімната невелика, то краще відмовитися від великих або контрастних малюнків, тут потрібно буде застосовувати маленький візерунок, краще за все, щоб це були світлі тони.

Освітлення впливає на візуальне сприйняття кімнати. Природне робить кімнату більш просторою і світлою, а ось за допомогою штучного світла можна зонувати простір, розставляти правильні акценти. Якщо в спальній кімнаті достатньо світла, то можна зробити інтер'єр в пастельних або холодних тонах.

Вибрані кольори шпалер повинні один одного доповнювати, а не суперечити. Наприклад, коричневий колір краще поєднувати з бежевим, а блакитний з сірим. Якщо обраний білий колір, то краще поєднувати з ним персиковий, пісочний або червоний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як оригінально прикрасити стелю шпалерами

Якщо розділити простір спальної кімнати горизонтально, використовуючи при цьому темний і світлий кольори, то можна візуально збільшити габарити кімнати. При цьому потрібно враховувати одне головне правило - світлий колір повинен розташовуватися зверху, а темний - внизу.

Всього є два варіанти комбінації відтінків і кольорів: складний і простий. У першому випадку поєднують два відтінки різних кольорів, що будуть один одному протистояти, але в той же час доповнять один одного. У другому варіанті з простим типом комбінації підбирають два відтінку, що відносяться до одного кольору. Такий варіант дозволить пом'якшити сприйняття, зробити кімнату затишною для перебування в ній господаря житла.

Зараз ви читаєте новину «Спальня в двох тонах: як оригінально оформити кімнату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути