вівторок, 05 січня 2021 19:54

Сходи для тісного будинку: 10 варіантів зручного дизайну
10

Як зробити сходи у тісному будинку: 10 зручних варіантів
Фото: idei-dekoru.com

Невелике приміщення не є перепоною до встановлення сходів. Аби зберегти якомога більше корисного простору у помешканні, варто обрати компактні сходи на другий поверх.

Сходи одномаршевої конструкції – найпростіший варіант. До того ж економічно вигідний. Виготовляють їх або суто з деревини, або з металу та дерева. Невеликі сходи в один марш на другий поверх вважаються дуже зручними. Проте ця зручність залежить від нахилу конструкції та ширини сходинок. Чим менше місця для сходів, тим крутішими їх проєктують. Це впливає на безпеку й комфорт користування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кольорова стеля в інтер`єрі: вражаючі ідеї перетворення кімнати

Будь-який тип сходів має свої особливості, треба враховувати всі особливості приміщення.

Модульні сходи підходять для простору різних розмірів і стилів. Вони прості в установці, а конструкція дуже міцна і надійна. Назва вони отримали від модулів - які є складовим елементом при виготовленні. Особливістю є те, що ступені розташовані на центральному косоуре. Сам він може складатися з декількох модулів, при цьому, з'єднаються поворотними елементами.

Больцеві сходи Це найідеальніше рішення, коли немає можливості встановлювати важкі конструкції, адже больцеві сходи, в прямому сенсі слова, розташовані в повітрі і тримається тільки однією стороною до стіни. По міцності вони не поступаються іншим видам, а також елементарно витримують вагу 1800 кг.

Гвинтові сходи – це не тільки стильно і зручно, а й дуже практично. Їх часто виготовляють для приміщень, де звичайні прямі не можуть бути встановлені через особливості розмірів приміщення.

Квартира-студія вирізняється відсутністю стін та жорстких перегородок між кухнею. Часто це бюджетні варіанти житла, тому дуже популярні. Але люди не знають їх облаштувати, щоб там було зручно жити.

Для початку потрібно вирішити, що саме необхідно: розділити одну кімнату на декілька зон та окреслити їх межі. Не існує єдиного способу зонування квартири, все залежить від ваших побажань.

Зараз ви читаєте новину «Сходи для тісного будинку: 10 варіантів зручного дизайну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути