вівторок, 05 січня 2021 16:53

Кольорова стеля в інтер`єрі: вражаючі ідеї перетворення кімнати
12

Фото: zelenasadyba.com.ua

Не обов'язково стеля має бути білою. Сучасні дизайнери легко обирають сміливі кольори. Так можна скоригувати простір та зробити інтер'єр кімнати цікавим та оригінальним.

1. Якщо ви ще не готові до сміливих експериментів, то розумною альтернативою білому кольору на стелі можуть стати світлі та пастельні відтінки. Світло-сірий, пудрово-рожевий, бежевий, світло-жовтий, блакитний — такі відтінки зроблять інтер'єр цікавим, але стриманим. Для ідеального поєднання можна взяти той самий відтінок, яким ви фарбуєте стіни, та додати білу фарбу, щоб стеля вийшла на тон світлішою за стіни.

2. Темну стелю, зазвичай, роблять у високих кімнатах. Темний колір допоможе візуально опустити верхню межу вузької високої кімнати, щоб вона виглядала більш квадратною. Для невисоких кімнат темні кольори також можна використовувати, але обирайте глибокі матові або, навпаки, глянцеві фарби, і не забудьте додати побільше освітлення. З такою стелею краще взагалі відмовитись від штор та обирати світлі кольори для стін.

3. Можна зіграти на контрасті стін та стелі, або ж використати частину стелі для зонування кімнати. Насичені кольори ідеально підходять для просторих приміщень з великою площею та високими стелями.

4. Яскраві смуги додають динаміки навіть невеликому простору. Такою стелею також можна скоригувати приміщення – наприклад, вздовж смужок кімната буде виглядатиме довшою. За допомогою смужок також можна створити ефект шатру, що ідеально для дитячої кімнати.

5. На перший погляд, дуже сміливе рішення, хоча навіть у невеликих приміщеннях може виглядати цікаво. Дизайнери рекомендують не обирати теплі тони, адже тоді простір візуально стиснеться. А ось відтінки слонової кістки, лаванди, світлі холодні сірі, м'яти — ідеальний вибір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідеальна підлога: показали покриття для стримання вологи та шуму

6. Візуально вище можна зробити стелю за рахунок глянсового фінішу. Наприклад, блиск та відбиток на такій стелі робить стелю вище.

7. Пофарбована стеля — не обов'язково пласка. Їй можна надати об'єм за допомогою ліпнини, молдингів, балок, тощо.

При створенні інтер'єру вітальні потрібно обов'язково враховувати багатофункціональність кімнати і постаратися створити універсальний дизайн. Тоді в ньому буде не тільки приємно поспілкуватися з гостями, а й разом родиною дивитися телевізор або просто читати книгу.

З точки зору психології ідеальним рішенням в цьому випадку стане зелений колір, який заспокоює, знімає втому, не пригнічує і корисний для очей. Як і будь-який інший відтінок, зелений має свої переваги і недоліки.

Зараз ви читаєте новину «Кольорова стеля в інтер`єрі: вражаючі ідеї перетворення кімнати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути