четвер, 09 липня 2020 10:03

Рослини по стінах: показали стильні способи дизайну
13

Вертикальне озелеення квартири: як вибрати модні рослини
Фото: remontbp.com
Вертикальне озелеення квартири: як вибрати модні рослини
Вертикальне озелеення квартири: як вибрати модні рослини
Вертикальне озелеення квартири: як вибрати модні рослини
Вертикальне озелеення квартири: як вибрати модні рослини

Зараз дуже популярне вертикальне озеленення житла. Розміщені в такий спосіб рослини додають свіжість і красу декору будинку.

Такий сад в квартирі створити не складно, а догляд не вимагає титанічних зусиль. Ідеї ​​оформлення рослин на стіні можна переглянути в фото-галереї.

Його найкраще зробити на великий і добре освітленій стіні. Для цього варто купити підвісні рами, що містять втулки і кишені. Їх розмір варіюється в залежності від виробника. У будь-якому випадку панелі або рамки кріплення повинні бути стабільно зафіксовані на стіні гвинтами. Між стіною і модулями слід покласти тонкий захисний шар з ПВХ.

У панелях розміщуються горщики або безпосередньо висаджують рослини. Хороші панелі оснащені системою поливу, наприклад, з вбудованими шлангами. Рослини висаджують після монтажу модулів. На м² може бути висаджено 25-30 рослин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Квіти в горщиках: як зі смаком прикрасити подвір'я

Вибір рослин для саду в приміщенні набагато простіше, ніж при оформленні зовнішніх стін. В цьому випадку не виникає проблем з температурними перепадами. Необхідно лише організувати красиву експозицію, регулярний полив.

Підійдуть в'юнкі рослини: плющ звичайний, сциндапсус золотистий, фікус, філодендрон.

Низькі - маранта та гіпоестес лістоколосніковий.

Шикарна зелень папороті прикрасити будь-яку квартиру. Представників древньої групи рослин багато: аліантум, нефролепис, паронихия і платіцеріум або оленячий ріг.

Ідея створити вертикальну грядку вперше прийшла в голову архітекторам. Вони вирішили, що озеленити реально навіть приміщення з обмеженим простором. Задум став настільки популярним, що його взяли на озброєння садоводи та землевласники.

Вертикальна грядка - це ідеальний варіант для тих, хто бажає зекономити місце на городі. При цьому висадити якомога більше рослин. Та це не єдиний аргумент на користь такої конструкції.

Зараз ви читаєте новину «Рослини по стінах: показали стильні способи дизайну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути