середа, 28 грудня 2016 14:54

Правила зонування маленької квартири

Правила зонування маленької квартири
Фото: RoyalDesign.com.ua

Тумби з шухлядами, громіздкі вазони чи крісла можуть стати тими деталями інтер'єру, після знищення яких в хаті буде просторіше.

Розповідає Gazeta.ua дизайнер інтер'єру Вікторія Жирякова.

"Якщо людина має невелику квартиру, вона має одразу з'ясувати, що йому необхідно, а від чого готовий відмовитися. Існує маса речей, які люди люблять зберігати, але вони їм абсолютно непотрібні. Якщо вони їх позбудуться, на місці старих речей з'являться нові", - каже дизайнер.

Деякі деталі під час зонування ховають у шафи. Це може бути пилосмок, дошки для прасування.

"Під час зонування у всіх об'єктах намагаємося зробити який-небудь гардероб. В який вміщається увесь одяг, а також зайве - за закриті дошки. І навколо залишається чистий світлий простір. Навіть у невеликій квартирі він досить гарно виглядає", - говорить Вікторія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Куточки для фітнесу облаштовують у робочому кабінеті

Коли усього зайвого позбулися, варто продумати проект зонування таким чином, щоб приміщення ділилося гармонічно, а у кожній зоні було достатньо місця.

"Під час зонування справа не в красі, а в аргономіці. Це не означає, що ми прийшли в невелике приміщення, розробили його і в нас тут все і зразу. Має бути достатньо місця для зберігання і відпочинку. Також слід подумати про свої потреби. Бо комусь потрібна менша зала, комусь більша. Часом люди відчувають, що не дуже хочуть робити демонтаж. Хочуть все в одному плануванні вмістити. Хоча це рідко виходить. Хоч один прохід всеодно переробляємо і зносимо. Без сенсу очікувати від забудовника гарного планування, треба робити самому", - говорить Вікторія.

Зараз ви читаєте новину «Правила зонування маленької квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути