пʼятниця, 23 грудня 2016 17:51

Куточки для фітнесу облаштовують у робочому кабінеті

Куточки для фітнесу облаштовують у робочому кабінеті

Українці, які зводять нові будинки та роблять генеральний ремонт в квартирі, з задоволенням оформлюють окремі куточки, а то і цілі кімнати для занять фітнесом. Драбини та турніки ставлять у дитячих кімнатах, а дорослі розміщують по кілька тренажерів та спортивних доріжок в одному домі.

Про це Gazeta.ua розповідає дизайнер інтер'єру Вікторія Жирякова.

"Ми робили проект, в якому у чоловіка був кабінет, що переходив у спортивний зал. Був пофарбований у стилі музикальної міністудії. В стилі відомої мережі "Хард рок кафе". Там були чорний та червоний кольори основними, а жовтий та темно-коричневий додатковими. Хоча і інші кімнати в домі цього чоловіка теж були досить різноманітними по стилю", - розповідає Жирякова.

Натомість тим власникам квадратних метрів, які вже завезли додому спортивне обладнання, але ще не придумали, у якому інтер'єрі його розмістити, дизайнер радить пофарбувати стіни у яскраві, але ненав'язливі кольори.

"Добре для спортзалу, щоб там було приємно займатися, брати сіро-помаранчевий колір. Помаранчевий стимулює до роботи, до життя. В оформленні має бути щось яскраве", - говорить Вікторія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дитячу кімнату обставляють на виріст

Не рекомендовано фарбувати окремий куточок під спортивні заняття у малих квартирах. Де більшість вправ виконують посеред кімнати, а не на кількох метрах з тренажерами та приладдям.

"В квартирі не варто робити один куток, у спальні чи залі, у якому абсолютно інший колір, та два тренажери стоїть. Так ніхто розумний не робити. Так не гарно. Це приклад неправильного зонування", - каже Вікторія.

Не пасує для сімейного спорту кімната чи частина дому, оформлена в червоне. Щоб не втомлювало під час виснажливих занять.

"У наших проектах для дітей роблять легкі драбинки, бруси, а от дорослі для себе облаштовують більш міцне обладнання - щоб і прес покачати, і активні вправи виконати. Якщо дивитися на психологію кольору, червоний є активуючим кольором. Але якщо його використовувати надто багато - пригнічує. Тому якщо у людини в житті дуже багато активності, їй не хочеться агресивного червоного, хочеться спокою. А коли ми робимо фізичні вправи, у нас мозок все одно трохи відпочиває", - говорить дизайнер.

Зараз ви читаєте новину «Куточки для фітнесу облаштовують у робочому кабінеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути