понеділок, 25 березня 2019 23:28

Відкрили перший у Європі підводний ресторан
11

Ресторан Under відкриває дива підводного світу північної Атлантики.
Фото: inhabitat.com
Ресторан Under відкриває дива підводного світу північної Атлантики.
Ресторан Under відкриває дива підводного світу північної Атлантики.
Ресторан Under відкриває дива підводного світу північної Атлантики.
Ресторан Under відкриває дива підводного світу північної Атлантики.

У Норвегії збудували перший у Європі підводний ресторан. Назву йому дали Under, що означає "внизу, під". Знаходиться заклад на прибережній території комуни Ліндеснес. Представляє собою напівзанурену в крижані води Атлантичного океану монолітну будівлю з бетону.

"З часом вона стане частиною морського середовища: її шершава бетонна поверхня перетвориться на штучний риф, який стане оселею для водоростей і молюсків. Товсті бетонні стіни захищають її від тиску води й удару хвиль. Наче в об'єктив затонулого перископа, з масивних акрилових вікон ресторану відкривається вид на прибережне дно океану, яке змінюється відповідно до сезону й погодних умов", — зазначено на офіційному сайті Under.

Відвідувати ресторан рекомендують у вітряний день, коли хвилі з величезною силою б'ють по стінам: за такої погоди в закладі особливо ефектний вид з вікна. Шум не завадить відпочивати: завдяки обробці звукопоглинальними матеріалами в закладі панує тиша й спокій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкрили неймовірний ресторан на скелі

Інтер'єр Under відрізняється складністю кольорової композиції. У міру наближення до залу він поступово темнішає: переходить від ніжно-рожевого до насиченого коралового, від коралового до морського зеленого, від зеленого до темно-синього.

Стіни в фойє облицьовано панелями з натурального дубу. Звідти до залу ведуть вниз масивні дубові сходи зі сталево-латунними поручнями. Зал розрахований на 40 людей. Стіни й стеля в ньому обтягнуто тканиною.

Зал повністю розташований під водою: глибина становить 5,5 метрів. Головною його родзинкою є величезне вікно шириною 11 метрів. Воно забезпечує панорамний вид на підводний простір, який змінюється протягом року: від сапфірового синього взимку до смарагдово-зеленого влітку. Щоб звести до мінімуму відблиски на склі, у залі ресторану встановили складну систему освітлення. Це 380 світлодіодних ламп, які можна відрегулювати залежно від потреб. Милуватися видами можна також з вертикального вікна, зробленого в бічній стіні будівлі.

Раніше показали дивовижні готелі й ресторани, розташовані під водою. Ці заклади дозволяють пожити в оточенні краси підводного світу, спустившись безпосередньо в морські глибини.

Зараз ви читаєте новину «Відкрили перший у Європі підводний ресторан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути