понеділок, 11 січня 2021 02:25

Об'єднані шпалери вражають дизайном
12

Дизайн 2021: об’єднані шпалери вражають виглядом
Фото: houseofdream.com.ua
Дизайн 2021: об’єднані шпалери вражають виглядом
Дизайн 2021: об’єднані шпалери вражають виглядом
Дизайн 2021: об’єднані шпалери вражають виглядом
Дизайн 2021: об’єднані шпалери вражають виглядом

Відмінним способом оригінального оформлення стін стануть різні комбінації з шпалер. Класичне рішення, коли верхня і нижня частини стіни відрізняються за кольором, а між ними – бордюр.

1. Горизонтальне комбінування викликає мимовільні асоціації з казенними установами. Цей метод не дуже підходить для квартир з невисокими стелями. Такий поділ візуально кілька опускає лінію стелі.

Лінію стику зазвичай визначають двома методами:по горизонту дверного отвору або горизонту шафи – це якщо лінію стику планують вгорі. Або по горизонту підвіконня або, як варіант – верхній точці комоду, спинки крісел так, щоб лінія стику не перетинала меблі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали модні кольори в дизайні спальні у 2021 році

2. Чергування вертикальних смуг в основному використовується для вирішення двох завдань – візуально "підняти" низька стеля або вкоротити надмірно довгу стіну. Недоцільно використовувати чергування в місцях, де стіна щільно заставлена меблями. Так відбудеться перенасичення стіни ефектами.

Для комбінування слід підбирати однотипні шпалери, мають однакову товщину та ширину – так їх простіше буде підганяти і стики між ними будуть малопомітні.

3. Виділення окремих зон Правильно підібраний дизайн комбінованих шпалер для залу допоможе зонувати простір. Так можна позначити кордони різних функціональних зон, наприклад, відділення зони їдальні від зони вітальні, або позначення зони відпочинку. Або й візуально скоротити довгу стіну. Для цього її розбивають на ділянки, виділяючи його декоративними смугами з обох сторін.

При створенні інтер'єру вітальні потрібно обов'язково враховувати багатофункціональність кімнати і постаратися створити універсальний дизайн. Тоді в ньому буде не тільки приємно поспілкуватися з гостями, а й разом родиною дивитися телевізор або просто читати книгу.

З точки зору психології ідеальним рішенням в цьому випадку стане зелений колір, який заспокоює, знімає втому, не пригнічує і корисний для очей. Як і будь-який інший відтінок, зелений має свої переваги і недоліки.

Зараз ви читаєте новину «Об'єднані шпалери вражають дизайном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути