Ексклюзиви
пʼятниця, 04 грудня 2020 14:52

Мала квартира - не вирок: як грамотно облаштувати житло
6

Дизайн тісної квартири: як не ставити зайві речі
Фото: eden.ua
Дизайн тісної квартири: як не ставити зайві речі
Дизайн тісної квартири: як не ставити зайві речі
Дизайн тісної квартири: як не ставити зайві речі
Дизайн тісної квартири: як не ставити зайві речі

У Європі все більше популяризується невеличке житло. Люди в боротьбі за екологічність і, в знак протесту проти споживацького способу життя, з'їжджають з великих будинків в міські квартирки. Так економлять природні ресурси і гроші. Українці теж підтримують цей тренд, але скоріше через скромніші заробітки.

У тісному приміщенні доводиться ретельно продумувати кожен квадратний метр. Для цього потрібно використати дизайнерські хитрощі. Наприклад, багатофункціональні меблі - складні стіл та ліжко-шафу.

1. Вибір

Одна з головних помилок більшості - не вміння правильно оцінити необхідність того чи іншого елемента декору. Щоб визначити, які меблі вам дійсно потрібні, а від чого можна позбутися, дайте відповідь на 3 прості питання:

Чи дійсно ви не можете обійтися без цієї речі у вашому повсякденному житті?

Чи будуть ці меблі економити ваш, і без того, невеликий житловий простір?

Доповнює цей елемент декору вже наявний гарнітур?

2. Дзеркала

Дзеркала є важливим елементом декору, бо візуально роблять простір більшим. Вони відбивають світло і створюють вільну атмосферу. Хитрість полягає в тому, щоб розмістити їх таким чином, щоб отримати потрібний кут відображення. Ідеально буде використовувати кілька різних дзеркал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крісло в сучасному дизайні: як підкреслити індивідуальність

3. Декор

Навіть у невеликій кімнаті декор має значення. Звичайно, функціональність є одним з основних принципів. Але індивідуальність - це невід'ємна частина будь-якого житла.

Якщо ставити масивні торшери, оригінальні вази і незвичайні дизайнерські аксесуари немає місця, спробуйте пограти з кольором. Знайдіть ті відтінки, які підкреслять меблі, настрій або обраний стиль. Навіть, якщо це означає відійти від звичного світлого інтер'єру.

4. Шафи

У будь-якому будинку знайдеться величезна кількість речей, які не потрібні щодня. Щоб зберігати все це, не займаючи житловий простір, необхідно ретельно спланувати спеціальні сховища. Наприклад, вибирайте ліжко і диван, в основі яких розташовані висувні ящики.

Ще один хороший варіант - крісла і стільці з відсіками. Обов'язково обдумайте всі можливі рішення для створення додаткових місць зберігання, щоб ви максимально могли заховати всі свої речі.

Звичний вигляд житла стомлює. Щоб додати йому характеру та родзинки, варто обрати венеціанську штукатурку. Такий матеріал буде відмінно виглядати в будь-якій кімнаті квартири. Створюючи об'ємні пейзажі або просте переливання, можна зі звичайної кімнати зробити маєток.

Венеціанська штукатурка наноситься з особливих технологій, її не можна просто взяти і нанести на поверхню. Потрібен спеціальний професійний підхід.

Зараз ви читаєте новину «Мала квартира - не вирок: як грамотно облаштувати житло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути