Ексклюзиви
четвер, 06 липня 2017 16:55

Як обрати ідеальний матрац

  Вибираємо правильний матрац
Вибираємо правильний матрац

Свою таблицю хімічних елементів Дмитро Менделєєв побачив уві сні. Воно й не дивно - швидше за все, у вченого було комфортне спальне місце. На незручному ліжку ваш сон у кращому випадку буде неспокійним. У гіршому - він і зовсім не прийде. Забезпечити вам відпочинок з легкістю може ортопедичний матрац. Ось головні правила, які допоможуть його вибрати.

1. Довіряйте собі

Перше і найголовніше правило при виборі ортопедичного матраца: він підбирається індивідуально. Досвід друзів/знайомих/родичів може бути корисний для орієнтування у виборі бренду, марки, магазину і т.д., а ось матрац потрібно вибирати спираючись на власні відчуття комфорту.

Пам'ятайте, що кожен з нас унікальний - зі своєю вагою, фізичними особливостями і перевагами. Якщо ваша мама 10 років насолоджується уві сні на жорсткому матраці, це зовсім не означає, що він ідеально підійде вам. Довіряйте фахівцям, розпитайте консультанта про вподобану вам модель. В ідеалі - порадьтеся з лікарем, особливо якщо маєте захворювання хребта або кістково-м'язової системи.

2. Дорогий - не означає кращий

Думка, що найдорожча модель виявиться ідеальною, помилкова. Так, матраци високого цінового сегменту можуть похвалитися якісним складом, але сучасні матеріали використовуються і при виготовленні більш демократичних варіантів. Підбирайте екземпляр для себе - з огляду на вік, зріст, вагу, наявність алергії.

3. Пружини не для всіх

  Ортопедичний матрац з пружинами
Ортопедичний матрац з пружинами
  Безпружинний ортопедичний матрац
Безпружинний ортопедичний матрац

Матраци на незалежних пружинах з великою концентрацією на метр квадратний якісні, ось тільки підходять вони не всім. Дітям, наприклад, краще вибрати безпружинні матраци. Вони будуть ідеальним вибором для хребта, який розвивається, витримають стрибки, польоти та ін.

4. Враховуйте навантаження

При виборі ортопедичного матрацу обов'язково враховуйте рекомендації виробника по навантаженню. Якщо ви купуєте його для сімейного ложа, враховуйте вашу загальну вагу з чоловіком (дружиною). Інакше потім може статися, що дорогий і якісний матрац розвалиться згодом прямо на ваших очах, оскільки витримує не більше 200 кг ваги.

5. Висота і довжина - запорука комфорту

Пам'ятайте, що матрац повинен бути вище каркасу вашого ліжка на 10 і вище сантиметрів. В іншому випадку його край буде прогинатися під вашою вагою і, присівши на краєчок, ви відчуєте дискомфорт, оскільки сядете на сполучну планку.

Не менш важлива і довжина моделі. Вибираючи матрац, плюсуйте до свого зросту 30 сантиметрів, щоб потім не підтискати ноги, які звисають з нього.

6. Вибирайте скрупульозно

Помилково вибирати матрац за зовнішнім виглядом або покладаючись на рекламу. Ортопедичний матрац повинен забезпечити під час сну вашому хребту підтримку і тим самим застрахувати вас від проблем з опорно-руховим апаратом. Пам'ятайте, що в магазині ви вибираєте собі здоровий сон, а тому не соромтеся мацати матрац, перевіряти шви, полежати на ньому. Вам повинно бути комфортно - ось головний орієнтир при виборі моделі.

7. Беріть все в комплексі

Не забувайте про те, що досконалий вид діаманту надає огранювання. Вибравши якісний і комфортний матрац, не забудьте підібрати подушки. Ні для кого не секрет, що незручна подушка часом може геть позбавити сну, перешкоджати кровообігу голови і шиї. А тому без правильно підібраного аксесуару вам ніяк не обійтися.

8. Догляд - усьому голова

Ну і, звичайно, довгі роки ортопедичний матрац прослужить тому, хто буде за ним доглядати. Використовуйте наматрацник, щоб захистити виріб від плям. І не забувайте перевертати матрац, змінюючи боки - так ви збережете ортопедичний ефект.

Зараз ви читаєте новину «Як обрати ідеальний матрац». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути