вівторок, 14 вересня 2021 02:28

Як не помилитися із плануванням передпокою: особливості дизайну
19

Фото: remontbp.com

Спонтанність і поспіх не найкращі порадники під час планування передпокою. Слід обов'язково враховувати площу приміщення, а не тільки відштовхуватися від власних уподобань.

Саме ця кімната формує перше враження про своїх господарів і задає тон загальному стилю житла. Візуально розширити простір допоможе дзеркало.

Оформлення невеликій за площею передпокої ґрунтується на економії кожного сантиметра, тому в даному прикладі необхідно дотримуватися певних правил. В першу чергу, це мінімальна кількість меблів, яка може бути замінена містким і багатофункціональним шафою-купе або відкритими полицями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали речі, на яких даремно економлять під час ремонту

Якщо вам до смаку яскраві і насичені кольори, то в цій кімнаті слід використовувати їх в якості невеликих акцентів. Основна кольорова гама повинна залишатися м'якою і приглушеною.

Також не варто випускати з уваги потреби кожного члена сім'ї і загальну стилістику інтер'єру прилеглих кімнат. Класична передпокій буде безглуздо виглядати на тлі кімнат в стилі хай-тек або модерн.

Облаштування просторого передпокою дуже часто спокушає господарів на придбання великої кількості меблів, яку в обов'язковому порядку потрібно розставити по всьому периметру. Проте дизайнери не рекомендують піддаватися такому пориву і поспішати змушувати тумбами або шафами кожен сантиметр

Найбільш правильним і раціональним рішенням в цьому випадку буде покупка декількох містких шаф і поділ приміщення на функціональні області, а саме вхідну зону, місце для зберігання речей, взуття та саму передпокій, через яку можна пройти в одну з прилеглих кімнат. Здійснюється подібне дизайнерське рішення за допомогою підвісної стелі з точковим освітленням, комбінування матеріалів для обробки підлоги, встановлення перегородок або полиць з гіпсокартону.

Не дивлячись на те, що вузька передпокій дуже часто залишається без належної уваги, дизайнери пропонують досить цікаво і з користю використовувати таке приміщення. Зонування в вузькій прихожій забезпечується шляхом установки стель різного рівня, використання різних матеріалів для обробки поверхонь, а також за допомогою поєднання декількох стильових рішень.

Люди звикли списувати малі балкони з категорії корисних приміщень. Простіше винести сюди з квартири ящики з овочами, велосипед, дитячі санки і все, що заважає, закрити двері і забути за це.

Насправді, навіть на тісному балконі можна зробити комфортного місця для усамітнення. Навіть на кількох квадратних метрах можна створити маленький затишний куточок, де можна відпочити від повсякденних турбот.

Зараз ви читаєте новину «Як не помилитися із плануванням передпокою: особливості дизайну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути