Ексклюзиви
неділя, 27 жовтня 2019 23:28

Дизайнерські підказки: як правильно поєднати кольори кімнати
11

Фото: idei-dekoru.com

Створюючи дизайн потрібно відштовхуватися не тільки від своїх уподобань, а й дотримуватися певних правил. Їх дотримання забезпечить результат більш високого рівня. Багато фахівців розвивають на цьому базисі цілу науку колористичного оформлення приміщень.

Кольори діляться на дві групи – холодна і тепла гамма. Великому приміщенню додадуть затишок теплі тони, а мала площа візуально збільшиться за рахунок холодної палітри.

"Золоте правило", або "правило 3-х кольорів": 60% домінуючого кольору, 30% — другорядного і 10% — акцентного.

Аби палітра інтер'єру була виграшною та "глибокою", слід грати на тонах і півтонах основних кольорів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стильно та затишно: як зробити чохли на табуретки

Червоні тони з золотом дадуть відчуття свята, зелений і оливковий – тягу до інтелектуальних ігор і читання. Поєднання кольорів фіолетового кольору і, наприклад, сірого розставить певні акценти і пожвавить дружні посиденьки.

Але не завжди центральна кімната будинку або квартири може використовуватися тільки за прямим своїм призначенням. Дуже часто вона вигідно поєднує в собі ще й функції спальні.

В цьому випадку господарям доводиться знаходити ідеальний компроміс в дизайнерському рішенні. Залежно від темпераменту можна підібрати гарні варіанти. Не варто, однак, забувати про вплив кольору на сон і відпочинок. Більш стримані тони, поєднання бежевого кольору в інтер'єрі, бірюзового, лавандового, смарагдового і блакитного дадуть відчуття повного релаксу в спальні і в той же час будуть гармонійно виглядати у вітальні.

Грамотне прибирання – це те саме, що і духовна практика. Повага до речей, подяка їм за службу і цілеспрямоване прощання з ними допомагає знайти гармонію і спокій у душі, у бізнесі і у відносинах з іншими людьми.

Смисл визначення конкретних місць для зберігання речей полягає в тому, щоб своє місце було у кожної. Чому це так важливо? Тому що існування "безпритульної" речі примножує шанси на те, що ваш простір знову стане захаращеним. Приміром, у вас є полиця, на якій нічого не лежить. Що станеться, якщо хтось залишить на ній предмет, для якого немає спеціально відведеного місця? Цей єдиний предмет і стане причиною вашого краху. Не встигнете ви озирнутися, як цей простір, який створював відчуття порядку, буде завалено речами.

Зараз ви читаєте новину «Дизайнерські підказки: як правильно поєднати кольори кімнати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути